Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Ρινοπλαστική με Piezotome

 Η ρινοπλαστική μέσω του πιεζοηλεκτρικού συστήματος Piezotome είναι κάπως διαφορετική απο αυτή της παραδοσιακής χειρουργικής ρινοπλαστικής. Μέσω των υπερήχων υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες αφαίρεσης μικρών τεμαχίων οστού χωρίς να βλάπτεται ο υποκείμενος βλεννογόνος και να εξαλείφονται οι τραχείες επιφάνειες για να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια σε αυτήν την μέθοδο ρινοπλαστικής. 

 Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια πιο όμορφη μύτη με πολύ λιγότερα τραύματα, μικρότερη εμφάνιση οιδήματος και σχεδόν καθόλου μώλωπες. 

 

 Τα πλεονεκτήματα μέσω του πιεζοηλεκτρικού συστήματος Piezotome είναι τα παρακάτω:

  • Μείωση των τραυμάτων των μαλακών ιστών (σχεδόν εκμηδενίζονται). Έτσι οι μώλωπες και τα οιδήματα είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
  • Λόγω της μεγάλης ακρίβειας αφαίρεσης μικρών ελεγχόμενων τεμαχίων οστού το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ακριβές με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.
  • Δυνατότητα παροχής πιο κομψής μετάβασης απο τη ρινική γέφυρα προς το ρινικό άκρο.
  • Προλαμβάνει τα ανεξέλεγκτα οστικά κατάγματα λόγω χρήσης μεθόδων εφαρμογής ειδικών οστεοτομών και οργάνων μικροκινητικής ρινοπλαστικής. Έτσι, αποτρέπονται οι παραμορφώσεις και ανωμαλίες του περιγράμματος της μύτης.
  • Η μετεγχειρητική αποκατάσταση είναι καλύτερη επειδή δεν προκαλείται βλάβη στους μαλακούς ιστούς που περιβάλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και οι χόνδροι με αποτέλεσμα οι ασθενείς να επιστρέψουν στην καθημερινή τους ζωή πιο γρήγορα. Ο μετεγχειρητικός πόνος συνήθως είναι ελάχιστος.
  • Τα ποσοστά επιπλοκών και η ανάγκη για επανάληψη της χειρουργικής διαδικασίας είναι σχεδόν μηδενικά.

 

 Η διάρκεια της ρινοπλαστικής μέσω του πιεζοηλεκτρικού συστήματος Piezotome λόγω της μεγάλης ακρίβειας και της πολυπλοκότητας απαιτεί 2-3 ώρες για να εκτελεστεί.

Η αποκατάσταση μετά απο τη συγκεκριμένη μέθοδο ρινοπλαστικής είναι παρόμοια με την παραδοσιακή ρινοπλαστική. Πρέπει να φοράτε ρινικό νάρθηκα για επτά ημέρες. Επίσης, πρέπει ακόμα να κοιμάστε με το κεφάλι του κρεβατιού ανυψωμένο και μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε πάγο στη μύτη. Η διαφορά του αποτελέσματος απο αυτήν την ρινοπλαστική μέθοδο είναι ευδιάκριτη στο κοινό απο νωρίς και το μακροπρόθεσμο τελικό αποτέλεσμα ενισχύεται όταν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης επούλωση με την πάροδο ενός έτους.

 Η ρινοπλαστική μέσω του πιεζοηλεκτρικού συστήματος Piezotome είναι κατάλληλη για όλα τα άτομα που είναι αρκετά υγιή για να εφαρμόσουν και την παραδοσιακή ρινοπλαστική. 

 Η συγκεκριμένη μέθοδος ρινοπλαστικής λειτουργεί με συσκευές υπερήχων που χρησιμοποιούν υψηλής ταχύτητας ηχητικά κύματα για τη δημιουργία δονήσεων στους ιστούς. Αυτές οι δονήσεις προκαλούν ήπια διάσπαση των επιφανειών των ιστών για την απομάκρυνση των επιφανειακών ανωμαλιών και την αποκοπή των ιστών, αποφεύγοντας παράλληλα τη βλάβη στις υποκείμενες δομές. Με άλλα λόγια, αντιμετωπίζει τις περιοχές που χρειάζονται θεραπεία με πολύ στοχοθετημένο και ακριβή τρόπο, με ταυτόχρονη ελαχιστοποιήση της ζημίας.

 Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη μέθοδο ρινοπλαστικής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.