Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Βλεφαροπλαστική - Πλαστική βλεφάρων

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με την ρυτιδοπλαστική. Μπορεί να αναζωογονήσει πρησμένα, κρεμασμένα ή κουρασμένα μάτια, να απομακρύνει το περιττό λίπος από το δέρμα και τους μυς από τα άνω και/ή κάτω βλέφαρα.

 

Η βλεφαροπλαστική είναι ιδανική για την διόρθωση στις περιπτώσεις με:

  • Χαλαρά και/ή διπλωμένα άνω βλέφαρα που μπορεί να περιορίσουν την όραση
  • Φαρδιά ή πρησμένα άνω βλέφαρα
  • “Σακουλιασμένο” δέρμα κάτω βλεφάρων
  • Κρεμασμένα κάτω βλέφαρα που μπορεί να εμφανίζουν το σκληρό χιτώνα (το λευκό του ματιού) κάτω από την ίριδα
  • Η περίσσεια δέρματος στα κάτω βλέφαρα
Η βλεφαροπλαστική δεν μπορεί να αυξήσει τα φρύδια ή να μειώσει την εμφάνιση στις βαθιές ρυτίδες και στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Παρ’ όλα αυτά η χειρουργική επέμβαση βλεφάρων μπορεί να συνδυαστεί με άλλες διαδικασίες, όπως το λίφτινγκ προσώπου, ανόρθωση μετώπου, fillers θεραπείες και τις διαδικασίες λέιζερ για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για βλεφαροπλαστική:

  • Είναι οι γενικά υγιείς
  • Μη καπνίζοντες
  • Όσοι έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες
  • Όσοι δεν έχουν σοβαρές παθήσεις των ματιών
Η βλεφαροπλαστική γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και IV καταστολή. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως από 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Οι τομές γίνονται κατά μήκος των βλεφάρων σε μέρη: φυσικές πτυχές των άνω βλεφάρων για βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων και ακριβώς κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων στα κάτω βλέφαρα για βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου.

 Υπάρχει βλεφαροπλαστική χωρίς ουλές, χωρίς νυστέρι; Ναι, άλλα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις. Εάν δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε την περίσσεια δέρματος, θα εκτελέσουμε πιθανώς βλεφαροπλαστική δια μέσω του επιπεφυκότα (transconjunctival βλεφαροπλαστική - Διεπιπεφυκοτική βλεφαροπλαστική), όπου η τομή γίνεται στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου και δεν θα υπάρξουν ορατές ουλές.

Transconjunctival βλεφαροπλαστική:

Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται η αφαίρεση του περιττού δέρματος από τα βλέφαρα χρησιμοποιώντας νυστέρι, λέιζερ ή διαθερμία ραδιοσυχνοτήτων (RF) (Βλεφαροπλαστική με λέιζερ η με ραδιοσυχνότητες).                                   

 Στη πρακτική μας χρησιμοποιούμε μια καινούρια τεχνική που χρησιμοποιεί όχι μόνο τα ραδιοκύματα των 4 Mhz, αλλά έναν συνδυασμό κυμάτων από 4 -16 Mhz, που ονομάζεται CSS - Cell Safety Spectrum, δηλαδή, το φάσμα, που προστατεύει τα κύτταρα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός των συχνοτήτων προκαλεί αλληλεπιδράσεις των ενδομοριακών συνδέσεων, γνωστή ως διαθερμία μοριακού συντονισμού. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει και τα περισσότερα πλεονεκτήματα για τον ασθενή.Το βασικότερο πλεονέκτημα βρίσκεται στο ότι η θερμοκρασία στη ζώνη της τομής και αποκόλλησης δεν υπερβαίνει 45-55 ° C, κάτι που μικραίνει την έκταση της ζώνης θερμικής νέκρωσης και ελαχιστοποιεί την μετεγχειρητική φλεγμονή. Αφαιρούμε το λίπος και στη συνέχεια κλείνουμε την τομή με λεπτά ράμματα. Η σύγκλειση του τραύματος γίνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ουλές.

 

Βλεφαροπλαστικη με διαθερμία μοριακού συντονισμού:

Μώλωπες, οίδημα και ένα αίσθημα σφιξίματος στα βλέφαρα είναι συχνά φαινόμενα μετά από βλεφαροπλαστική. Αυτά συνήθως υποχωρούν μέσα σε 2-4 εβδομάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους σε περίπου 10 ημέρες. Σε ένα με δύο μήνες μετά την επέμβαση, θα πρέπει να δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα της ανέλκυσης βλεφάρου. Θα αποκτήσετε μια πιο νεανική και χαρούμενη εμφάνιση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Οι φακοί επαφής μπορούν να φορεθούν μετά από δύο εβδομάδες. Τα μάτια μπορεί να παραμένουν ευαίσθητα στο φως και τον αέρα και μπορεί να είναι ελαφρώς ενοχλημένα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από το χειρουργείο θα παραλάβετε όλες τις οδηγίες με συνταγογραφημένες σταγόνες για τα μάτια σας και θα μάθετε τον τρόπο αντιμετώπισης οποιαδήποτε ενόχλησης με δροσερά επιθέματα.

Βλεφαροπλαστικη με διαθερμία μοριακού συντονισμού Vs. Βλεφαροπλαστική με λέιζερ Vs. Βλεφαροπλαστική με νυστέρι:

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε κλινική της προτίμησης σας. Γίνεται κυρίως για αισθητικούς λόγους, για να αποκατασταθεί μια ομαλότερη, πιο νεανική εμφάνιση ή για να βελτιωθεί η όραση λόγω πεσμένων βλεφάρων.

Τηλεφωνήστε: 2110194618