Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×

Πολλοί άνδρες και γυναίκες υποφέρουν από απώλεια τριχών στο πρόσωπο.

Η απώλεια της τριχοφυΐας στο πρόσωπο δεν αναγνωρίζεται συνήθως με τον ίδιο τρόπο με την αλωπεκία ανδρικού τύπου. Είναι επίσης πολύ εμφανής και ορατή και μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αμηχανία καθώς έχει συνδεθεί με την αρρενωπότητα.

Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια των τριχών του προσώπου:  

  • Τραύμα
  • Ουλές μετά από κακή χειρουργική επέμβαση ή επούλωση του τραύματος.
  • Ακτινοβολία
  • Τριχοτιλλομανία, η ψυχαναγκαστική-καταναγκαστική διαταραχή τραβήγματος των μαλλιών. (Η τριχοτιλλομανία ορίζεται από το Diagnostics and Statistic Manual of Mental Disorders (DSM-IV) ως η απώλεια μαλλιών λόγω του επαναλαμβανόμενου τραβήγματος μαλλιών από τον ίδιο τον ασθενή)
  • Η φυσική διαδικασία γήρανσης
  • Το έγκαυμα.

Η χειρουργική ομάδα μας μπορεί να αποκαταστήσει το πρόβλημά σας. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε ακόμη και τα φρύδια, το μουστάκι, τις φαβορίτες ή και την γενειάδα μέσω εξειδικευμένης τεχνικής μεταφοράς τριχοθυλακίων (FUE) από το τριχωτό της κεφαλής στα σημεία του προσώπου στο οποίο αυτό απαιτείται, δημιουργώντας ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Πότε απαιτείται η μέθοδος FUE (Follicular unit extraction)

Η μεταμόσχευση των φρυδιών με τη μέθοδο FUE μπορεί να απαιτηθεί σε περιπτώσεις συγγενούς έλλειψης φρυδιών, για την κάλυψη των ουλών από ατυχήματα ή εγκαύματα, μετά από υπερβολική αραίωση των φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling, μετά από αραίωση λόγω ηλικίας ή απλά για αισθητικούς λόγους για τη δημιουργία ενός πιο γεμάτου και νεανικού φρυδιού.

Η μεταμόσχευση των φρυδιών, επίσης γνωστή και ως αποκατάσταση των φρυδιών είναι μια διαδικασία που έχει σκοπό την αποκατάσταση των φρυδιών που είναι υπερβολικά λεπτά, απουσιάζουν εντελώς ή έχει προηγηθεί  tattoo στην περιοχή. Η απουσία των τριχών μπορεί να οφείλεται στην κληρονομικότητα , την αποτρίχωση με λέιζερ, τις διαταραχές του θυρεοειδούς ή άλλες ορμονικές διαταραχές,σε κάποιο τραύμα μετά από χειρουργική επέμβαση, εγκαύματα ή άλλους τύπους ατυχημάτων.

Ορισμένοι ασθενείς ζητούν την πλήρη αποκατάσταση, την ενίσχυση της πυκνότητας του φρυδιού «ενώ άλλοι θέλουν να περιορίσουν ή να κρύψουν μια ουλή ή ένα tattoo»... Διαβάστε αναλυτικά