Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Στα πλαίσια της αποφυγής και περιορισμού της μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 (Κορωνοϊού) το ιατρείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο και μόνο με ραντεβού. Πραγματοποιείται συνεχής αερισμός του χώρου και απολύμανση των επιφανειών.

Ο χρόνος, η βαρύτητα, η έκθεση στον ήλιο και το άγχος της καθημερινής ζωής απεικονίζονται στο πρόσωπό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βαθιές ρυτίδες να εμφανίζονται δίπλα από το στόμα, το σαγόνι να χαλαρώνει, πτυχώσεις και αποθέματα λίπους να εμφανίζονται στο λαιμό. Με το λίφτινγκ αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με την αφαίρεση λίπους και σύσφιξη του δέρματος και των μυών, δίνοντας στο πρόσωπό σας μια φρέσκια, νεανική και πιο ενεργητική εμφάνιση. Μετά από την επέμβαση λίφτινγκ μερικοί ασθενείς φαίνονται 10 ή 15 χρόνια νεότεροι.

Το λίφτινγκ προσώπου στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε ανθρώπους ηλικίας από 40 έως 60, αν και στα '70 ή και '80 η επέμβαση εξακολουθεί να επιτρέπεται. Η διαδικασία λίφτινγκ μπορεί να συνδυαστεί με άλλες (browlift, χειρουργική των βλεφάρων , αναμόρφωση μύτης) για περισσότερα αποτελέσματα ή μπορεί να περιοριστεί στο λαιμό, εάν αυτή είναι η προβληματική περιοχή του ασθενή.

Οι ασθενείς που καπνίζουν, λαμβάνουν φάρμακα ή έχουν ορισμένες ιατρικές παθήσεις όπως η υπερτονία, η επηρεασμένη πήξη του αίματος ή τάση σχηματισμού υπερβολικών ουλών, θα πρέπει να συζητήσουν με τον χειρούργο όλους τους πιθανούς κινδύνους. Οι ασθενείς με αραιά μαλλιά μπορεί να θέλουν να τα μακρύνουν πριν από την χειρουργική επέμβαση, για να μπορέσουν να κρύψουν καλύτερα τα σημάδια την επέμβασης.

Το λίφτινγκ συνήθως πραγματοποιείται στο ιατρείο μας υπό τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ένα ηρεμιστικό. Η διαδικασία λίφτινγκ ποικίλλει ανάλογα με την δομή του προσώπου του ασθενούς.

Στις περισσότερες διαδικασίες λίφτινγκ προσώπου, οι τομές γίνονται κάτω και μπροστά από τα αυτιά και πίσω από το λοβίο του αυτιού. Ο χειρούργος ανασηκώνει το δέρμα, κάνει αναρρόφηση του λίπους, συσφίγγει τους μυς και στη συνέχεια συρράπτει τις τομές. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται μεταλλικά κλιπ για να κρατήσουν τις τομές σταθερά κλεισμένες στο τριχωτό της κεφαλής και ο επίδεσμος συχνά τυλίγεται γύρω από το κεφάλι για να μειώσει τους μώλωπες ή το οίδημα. Οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν προσωρινά ένα λεπτό χειρουργικό σωλήνα αποστράγγισης, ο οποίος τοποθετείται πίσω από το αυτί.

Το μούδιασμα, οι μώλωπες, ή αραίωση των μαλλιών γύρω από την ουλή μετά την επέμβαση λίφτινγκ, όλα θα εξασθενίσουν σε λίγες εβδομάδες. Ο επίδεσμος, τα ράμματα και τα κλιπ αφαιρούνται μέσα σε μια ημέρα μετά από μια εβδομάδα. Οι περισσότεροι ασθενείς στέκονται στα πόδια τους σε μια ή δύο ημέρες, αν και το πρόσωπο τους μπορεί να είναι παραμορφωμένο και μπορεί να αισθάνονται δυσκαμψία. Πολλοί επιστρέφουν στην εργασία τους εντός δύο εβδομάδων.

Εκτός από το ότι οι ουλές βρίσκονται σε δυσδιάκριτα σημεία, όπως πίσω από τη γραμμή των μαλλιών και των  φυσικών πτυχώσεων του προσώπου και πίσω από τα αυτιά, οι ουλές από  χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ του προσώπου γίνονται σχεδόν αόρατες στο χρόνο.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης λίφτινγκ δεν διαρκούν για πάντα. Μπορεί να θέλετε να επαναλάβετε την διαδικασία σε πέντε ή δέκα χρόνια. Το πρόσωπό σας όμως θα συνεχίσει να φαίνεται πολύ καλύτερα σε σχέση με το εάν δεν είχατε κάνει ποτέ την επέμβαση λίφτινγκ.

Μίνι λίφτινγκ

Μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό λίφτινγκ για ορισμένους ασθενείς είναι η "S-Lift", "μίνι-λίφτινγκ" ή "λίφτινγκ Σαββατοκύριακου." Ονομάστηκε ετσι λόγω της S-τομής σχήματος κρυμμένου μπροστά από το αυτί. Η επέμβαση S-Lift παρέχει μια γενική ανύψωση στο κατώτερο μέρος του προσώπου και στα μάγουλα του ασθενούς. Σε σύγκριση με ένα λίφτινγκ, ένα mini-facelift είναι μια ταχύτερη επέμβαση με λιγότερη αποθεραπεία, που επιτρέπει στους ασθενείς να επιστρέφουν γρηγορότερα στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους.

Το S-Lift μπορεί να συνδυαστεί με τεχνική liposculpting, στην οποία το περιττό λίπος αφαιρείται από τα μάγουλα, το πηγούνι και το λαιμό. Το δέρμα και ο υποκείμενος ιστός είναι σφιγμένα. Στη συνέχεια η τομή κλείνεται με λεπτά ράμματα για την ελαχιστοποίηση των ουλών.