Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Μεσοθεραπεία με Dermapen
Πρόκειται για μια νέα μέθοδο μεσοθεραπείας, που ονομάζεται επίσης θεραπεία μικροβελονισμού, θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου (CIT) και διαδερμική διέγερση του κολλαγόνου (PCI).

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος που περιλαμβάνει τη χρήση μιας συσκευής με λεπτές βελόνες που ονομάζεται DERMAPEN. Οι βελόνες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα ελεγχόμενο και ανώδυνο μικροτραυματισμό στο δέρμα.

Κάθε παρακέντηση δημιουργεί ένα κανάλι που επιτρέπει σε ειδικά προϊόντα μεσοθεραπείας που περιέχουν υαλουρονικό οξύ , βιταμίνες και ιχνοστοιχεία να εισχωρήσουν στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα  προκαλεί το σώμα να καλύψει αυτές τις μικροσκοπικές πληγές με την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επιτυγχάνεται βελτίωση στην υφή του δέρματος, καθώς και η μείωση των ρυτίδων και των ουλών, η μείωση του μεγέθους των πόρων, και η καταπολέμηση των ραγάδων.

Η μέθοδος αυτή, είναι σχετικά οικονομική, και μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές του δέρματος που δεν είναι κατάλληλες για peeling ή λέιζερ, όπως γύρω από τα μάτια, το στόμα, τα χέρια και το στήθος.

Η διαδικασία είναι καλά ανεκτή από τους ασθενείς και με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας, αφού το μόνο που παρουσιάζει η περιοχή που έχει υποβλήθει στη θεραπεία είναι ένα ελαφρύ κοκκίνισμα για λίγες ώρες.

 

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ατομική κατάσταση του δέρματος του ενδιαφερόμενου. Συνιστώνται τρεις έως πέντε θεραπείες, ενώ βαθιές  ουλές και ραγάδες ίσως να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες με  μεσοδιάστημα 4 έως 6 εβδομάδων μεταξύ τους. Συνιστώνται επίσης θεραπείες συντήρησης  σε διαστήματα των 6 έως 12 μηνών.