Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Διόρθωση λοβίου αυτιού (Ear Lobe Repair)
Σκισμένα λοβία ωτός  - "Τα δάκρυα" στους λοβούς των αυτιών (Split Earlobe)

Τα σκισμένα λοβία των αυτιών είναι συχνό πρόβλημα στις γυναίκες, πιο σπάνια στους άνδρες και συνήθως προκαλείται από τα σκουλαρίκια που τραβάνε και μπορούν να σκίσουν το λοβίο του αυτιού.

Όταν η τρύπα στο λοβίο του αυτιού απλώνεται σε περισσότερα από 8mm τότε είναι απίθανο η τρύπα να συρρικνωθεί πλήρως . Αυτό οδηγεί σε ένα δυσάρεστο σχήμα του λοβίου του αυτιού το οποίο είναι συχνά δύσκολο να κρυφτεί με τα μαλλιά, ειδικά για τους άνδρες που έχουνε κοντύτερα μαλλιά.

Σε προχωρημένες καταστάσεις εάν το αίτιο είναι βαριά σκουλαρίκια ή σε περίπτωση τραυματισμού μπορεί να έχουμε και σκίσιμο του λοβίου μερικώς ή σε όλο το μήκος του . Αυτή τη κατάσταση ονομάζεται σκισμένα λοβία ωτός ή «δάκρυα» λοβών από εικόνα της βλάβης. Εκτός ότι είναι αισθητικά άσχημο, είναι αδύνατο να φορεθούν ξανά σκουλαρίκια.

Ανεξάρτητα από τις αιτίας των σκισμένων λοβίων η χειρουργική αντιμετώπιση είναι εύκολη, γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη και εκτελείται στο ιατρείο. Διαβάστε παρακάτω για την μικροεπέμβαση, χρόνους, αποκατάσταση και αποθεραπεία. 

Μεγάλα λοβία  – Μειωτική λοβίου ωτός (Large Earlobe)

Οι περιπτώσεις που ασθενείς ζητάνε τη χειρουργική μείωση (διόρθωση) του λοβίου τους είναι αρκετά συχνές.  Μεγάλα λοβία των αυτιών είναι θέμα κατασκευής  ή από τη  χρόνια χρήση κοσμημάτων (σκουλαρίκια) με μεγάλο βάρος  που προκαλούνε παραμόρφωση στο λοβίο του αυτιού, αλλά αυτή τη κατάσταση είναι συχνότερη σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ως αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. 

Η μείωση του μεγέθους του λοβίου του αυτιού γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Η μείωση του λοβίου δίνει στο αυτί μια νεανικότερη όψη.

Διαβάστε παρακάτω για την διαδικασία μειωτικής λοβίου ωτός, χρόνους, αποκατάσταση και αποθεραπεία.

Κολλημένος λοβός αυτιού ή κολλημένοι λοβοί αυτιών (Pixie Ear)

Οι κολλημένοι λοβοί των αυτιών στο δέρμα της κεφαλής στις περισσότερες φορές είναι κληρονομικό γνώρισμα (αυτί χωρίς λοβό η με ατροφικό). Πιο σπάνια είναι το αποτέλεσμα τού κλασσικού λίφτινγκ, το οποίο προκαλείται από την ένταση και τάση του δέρματος.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η παραμόρφωση μπορεί να βελτιωθεί στο ιατρείο με τοπική αναισθησία. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί νοσοκομειακή υποστήριξη.

Διαβάστε παρακάτω για την τοπική διαδικασία , χρόνους, αποκατάσταση και αποθεραπεία μετά από διόρθωση κολλημένους λοβούς.

 

Διόρθωση των λοβών από μεγάλες τρύπες μετά από αφαίρεση σκουλαρικιών / τούνελ  - Stretched Earlobe

Αυτό τον καιρό βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που έρχονται στο ιατρείο μας μετά την αφαίρεση Stretching (τούνελ). Είναι ένα είδος piercing που σταδιακά μεγαλώνει την αρχική τρύπα που δημιουργείται για το κόσμημα, τεντώνοντας το δέρμα.  Αυτό είναι συχνό στους νέους  που έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο κίνημα μόδας αλλά αισθάνονται ότι οι τρύπες στα αυτιά τους είναι μεγάλες με αδυναμία αυτόματης επούλωσης και θέλουν να αλλάξουν την όψη τους η σε τους εμποδίζουν να προχωρήσουν στη καριέρα (dress-code).

Αν βρεθείτε σε αυτή τη θέση ή αισθάνεστε ότι τα αυτιά σας έχουν μεγάλες τρύπες στα λοβία αυτιών  σας  τότε  μπορείτε να τα διορθώσετε  γρήγορα και εύκολα. Ακριβώς όπως στην επισκευή του λοβίου του αυτιού, η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, έτσι μετά την επέμβαση μπορείτε να πάτε κατευθείαν στο σπίτι.

Διαβάστε παρακάτω για την τοπική διαδικασία , χρόνους, αποκατάσταση και αποθεραπεία μετά.

 

Χειρουργική λοβίων αυτιών

Ανεξάρτητα από την αιτία που προκάλεσε το αισθητικό σημάδι στα λοβία των αυτιών σας μπορεί να λυθεί εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο χωρίς νοσηλεία με πλαστική χειρουργική υπο τοπική αναισθησία.

Οι τεχνικές της διόρθωσης του λοβίου ωτός περιλαμβάνει διαφόρους μεθόδους. Μετά από πρώτη εκτίμηση του προβλήματος και το επιθυμητό από σας αποτέλεσμα, προχωράμε σε σχεδιασμό της διόρθωσης για την καλύτερη αντιμετώπιση.

Η διόρθωση του λοβίου εκτελείται υπό τοπική αναισθησία, ανώδυνα και αρκετά γρήγορα (περίπου 20-30 λεπτά για κάθε αυτί). Η χειρουργική διαδικασία της διόρθωσης του λοβίου των αυτιών γίνεται με αφαίρεση τμήματος δερματολιπώδους ιστού και δημιουργία του κανονικού σχήματος του λοβίου σας.

Ο πόνος είναι καλά ελεγχόμενος με παυσίπονα από το στόμα, ενώ για μια εβδομάδα γίνεται λήψη αντιβιοτικών για πρόληψη μόλυνσης περιοχής. Τα ράμματα αφαιρούνται περίπου σε 7-10 ημέρες μετά την επέμβαση. Επιστροφή στην εργασία είναι επιτρεπτή την ίδια ημέρα.

Η χρήση σκουλαρικιού είναι δυνατή και πάλι μετά από την πλήρη επούλωση που επέρχεται σε μερικούς μήνες.

Τηλεφωνήστε: 2110194618