Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Συχνές ερωτήσεις - Απαντήσεις
Ποιο είναι το κόστος της ρινοπλαστικής;

Απάντηση: Το κόστος της ρινοπλαστικής είναι μια συχνή ερώτηση. Στην δική μου πρακτική η τελική τιμή δεν εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιήσω, τον βαθμό δυσκολίας της επέμβασης ή εάν χρειαστεί να γίνει η διόρθωση της ρινικής αναπνοής αλλά ο βασικός παράγοντας στην τιμή είναι η δική σας προτίμηση για την κλινική στην Αθήνα (που περιλαμβάνει εκτός της νοσηλείας και τις εξετάσεις, τον αναισθησιολόγο, το προσωπικό και την χρήση των υλικών) και το επίπεδο άνεσης μετά την επέμβαση (μονόκλινα, δίκλινα δωμάτια και τα δωμάτια λουξ) για αυτό το λόγω το κόστος για την πρωτογενή ρινοπλαστική ανέρχεται στα 1700ευρώ.    

Θα διαμορφώσουμε μια τελική τιμή για την ρινοπλαστική αφού εκτιμήσουμε όλους τους παράγοντες και τις προτιμήσεις σας. Θα δεσμευτώ για την τιμή που θα διαμορφωθεί και δεν θα υπάρξουν επιπλέον έξοδα και κρυφές χρεώσεις. Η τιμή θα είναι τελική.

 
Οι γιατροί χρησιμοποιούν την απεικόνιση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (Computer Imaging) για να βλέπουν τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής;

Απάντηση: Ναι, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το σύστημα Computer Imaging. Είναι ένας καλός τρόπος, ώστε και εσείς και ο ιατρός σας να έχετε την δυνατότητα να δείτε πως θα είναι η μύτη σας μετά από την χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής.

Χωρίς καμία χρέωση μπορείτε να μου στείλετε τριών ειδών φωτογραφίες του προσώπου σας, μπροστινές (ανφάς, προφίλ), πλαϊνές και από κάτω και θα σας στείλω την κατά προσέγγιση μορφή της μύτης σας μετά από επέμβαση της ρινοπλαστικής, την πιο ρεαλιστική προέκταση της ανατομικής δομής σας και των χαρακτηριστικών της μύτης σας που δένει  αρμονικά με το πρόσωπο σας.

ρινοπλαστική διάφραγμα, κόστος, τιμή  

Πλαστικός Χειρουργός ή Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος είναι ο πιο κατάλληλος για να εκτελέσει την επέμβαση της ρινοπλαστικής;

Απάντηση: Ο καταλληλότερος χειρουργός για να εκτελέσει την επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι αυτός που ξέρει να τα κάνει όλα σωστά κατά την διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας της επέμβασης. Το βασικό κομμάτι της σύγχρονης ρινοπλαστικής είναι η διόρθωση όλων των αισθητικών δυσμορφιών. Ο γιατρός - χειρουργός είναι κατάλληλος για αυτή την επέμβαση εφόσον είναι σε θέση να την εκτελέσει από την αρχή μέχρι το τέλος με επιτυχία.

Είναι μια δύσκολη επέμβαση και απαιτεί πολλές γνώσεις και μεγάλη εξειδίκευση και το μόνο για το οποίο μπορούν να αμφισβητηθούν ο ωτορινολαρυγγολόγος ή ο πλαστικός χειρουργός είναι η ικανότητα τους να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχημένη η ρινοπλαστική. 

Εάν σας φέρω την φωτογραφία της ηθοποιού που θαυμάζω γίνεται να μοιάσει η μύτη μου με την δική της;

Απάντηση: Αυτή η προσέγγιση δεν είναι σωστή και θα πρέπει να ξεχάσετε αυτό τον τρόπο σκέψης επειδή η μύτη του κάθε ανθρώπου πρέπει να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο το αποτέλεσμα πιθανόν να είναι απογοητευτικό. Με την επέμβαση της ρινοπλαστικής μπορούμε να βελτιώσουμε την δική σας μύτη συγκεκριμένα έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα και αρμονικά με το πρόσωπο σας.

Η μύτη θα πρέπει να φαίνεται φυσική, να έχει ιδανικές διαστάσεις και αναλογίες προκειμένου να μην φαίνεται ότι έχει χειρουργηθεί. Θα πρέπει οι απλοί παρατηρητές να μην μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια που οφείλεται αυτή η θετική αλλαγή στην εμφάνιση σας εκτός βέβαια των ακραίων περιπτώσεων όταν ή αρχική μύτη ήταν πολύ μεγάλη. 

Ποια τεχνική είναι η πιο κατάλληλη για μένα;

Απάντηση: Παρόλο που μπορεί να έχετε ήδη αποφασίσει την τεχνική που προτιμάτε, ο χειρουργός σας θα σας προτείνει την πιο κατάλληλη προσέγγιση, μετά από την αξιολόγηση των στόχων σας και των τυχόν ρινικών προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Σε γενικές γραμμές, η κλειστή ρινοπλαστική είναι συνήθως προτιμότερη εάν η μύτη σας είναι μικρότερη και έχει μια μικρή γέφυρα και κορυφή. Αν ψάχνετε μόνο για μικρές αλλαγές, όπως το να διορθώσετε μια πολύ μικρή καμπούρα, ο χειρουργός σας μπορεί επίσης να συστήσει την κλειστή τεχνική.

Η ανοικτή ρινοπλαστική, από την άλλη, μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για μεγαλύτερες μύτες με μεγαλύτερη γέφυρα ή πιο βολβώδη μύτη. Αν η μύτη σας είναι πολύ μεγάλη ή στραβή ή πεσμένη, φαρδιά, ασύμμετρη ή άλλως ασυνήθιστη μύτη, η καλύτερη επιλογή για σας μπορεί να είναι η ανοικτή ρινοπλαστική.


Οι ασθενείς που έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον μια ρινική χειρουργική επέμβαση και χρειάζονται μια δεύτερη ή μια «αναθεώρηση» πιθανόν να χρειαστούν την ανοικτή τεχνική.
Είτε υποστείτε μια ανοικτή, είτε κλειστή ρινοπλαστική, η διαδικασία θα αφήσει πίσω της κάποιους μώλωπες και πρήξιμο. 

Μετά από ρινοπλαστική θα έχω καλή ρινική αναπνοή;

Απάντηση: Ναι! Η ρινοπλαστική χειρουργική επέμβαση βοηθά πολλούς ασθενείς με αυτό το πρόβλημα. Οι γιατροί είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη μύτη, έτσι ώστε τα κύματα αέρα να μπαίνουν μέσα και οι άνθρωποι να μπορούν να αναπνέουν από τη μύτη τους ευκολότερα.


Πιθανοί κίνδυνοι ρινοπλαστικής;  Τι μπορείτε να κάνετε για να τους μειώσετε;

Απάντηση: Η ρινοπλαστική είναι συνήθως μια επιτυχημένη διαδικασία, με πολύ σπάνιες περιπτώσεις ακραίων επιπλοκών. Ωστόσο, όπως η κάθε χειρουργική επέμβαση έχει τους κινδύνους της. 

Οι πιο κοινοί κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται οι ασθενείς όταν υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση είναι οι μώλωπες και τα οιδήματα διαφόρων βαθμών. Η ρινική συμφόρηση που οδηγεί σε μια μικρή δυσκολία αναπνοής από την μύτη παρουσιάζεται την πρώτη εβδομάδα μετά την εγχείρηση και δεν αποτελεί την επιπλοκή της επέμβασης.

Ένα πιο σπάνιο κρίσιμο σημείο στην επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι η διάτρηση του τοιχώματος ανάμεσα στα ρουθούνια, που ονομάζεται επίσης και το διάφραγμα. Αυτό προκαλεί αιμορραγίες της μύτης, δυσκολία στην αναπνοή και ένα σφύριγμα κατά την εισπνοή. 


Εκτός από τους αισθητικούς κινδύνους, υπάρχει και η μικρή πιθανότητα να εμφανιστεί το ρινικό μούδιασμα. Αυτό οφείλεται στις περικοπές που γίνονται και μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μερικούς μήνες.

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας της ρινοπλαστικής επέμβασης;

Απάντηση: Η επιτυχία της ρινικής επέμβασης εξαρτάται από την εξειδίκευση και την εμπειρία  του χειρουργού. Τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν πάντα με τις προσδοκίες γιατί έχει να κάνει με το είδος της δυσμορφίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αποτέλεσμα είναι επιτυχημένα. Το να μην επιτευχθεί το απόλυτο προσδοκώμενο αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται σε απρόβλεπτους παράγοντες του κάθε οργανισμού, είτε σε πίεση από τον γύψινο νάρθηκα ή κάποιο τραυματισμό.


Μπορούν να προκύψουν και κάποιες πολύ δύσκολες περιπτώσεις ακόμη και αν την επέμβαση πραγματοποιούν τα καλύτερα στον κόσμο χειρουργικά χέρια. Σε ένα ποσοστό 5-10% χρειάζεται να γίνει μια δεύτερη διορθωτική επέμβαση. Ο στόχος μας είναι να διορθώσουμε εκατό τα εκατό την κατάσταση που τυχόν μπορεί να προκύψει. Γι’ αυτό για να γίνει εφικτή η αποκατάσταση δεν θα πρέπει να έχουν καταστραφεί οι ιστοί.

Πόσο αναμένεται να πονέσω; Να περιμένω αμβλύ πόνο και πονοκεφάλους για κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση;

Απάντηση: Ίσως χρειαστεί να πάρετε παυσίπονα για μια δυο μέρες. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε λίγο πόνο αν χτυπήσετε τη μύτη σας ή αν κυλήσετε πάνω της ενώ κοιμάστε αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Ο έντονος πόνος δεν είναι κοινός, εκτός εάν έχετε κάποια λοίμωξη. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν πολύ λίγο πόνο.

Ποιός είναι ο συνήθης χρόνος ανάρρωσης;

Απάντηση: Μερικό πρήξιμο μπορεί να διαρκέσει έως και για 6 εβδομάδες. Να είστε προετοιμασμένοι να είναι η μύτη σας πρησμένη για 3 έως 4 μήνες. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε έως και 18 μήνες προτού υποχωρήσει το πρήξιμο για να μπορείτε να δείτε την τελική μορφή της νέας μύτης σας.

Πώς θα αισθάνομαι μετά την επέμβαση ρινοπλαστικής;

Απάντηση: Ίσως νιώσετε μια δυσφορία την πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο. Ορισμένοι ασθενείς αισθάνονται μικρή τάση για εμετό. Ίσως αντιμετωπίσετε μια συμφόρηση που προκαλείται από το εσωτερικό πρήξιμο στη μύτη σας και να χρειαστεί να αναπνέετε από το στόμα σας μέχρι να γίνει αφαίρεση των ρινικών γαζών.

Μπορεί να εμφανιστεί μερικό πρήξιμο και μώλωπες κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Μπορεί να αισθάνεστε περίεργα να χαμογελάτε και ίσως να αισθάνεστε κάπως μουδιασμένα τα μέρη της μύτης σας (συγκεκριμένα, την άκρη). Μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας, μεγάλο μέρος από το πρήξιμο, μώλωπες και μούδιασμα θα πρέπει να έχει υποχωρήσει και ενώ θα εξακολουθεί να είναι εμφανές σε σας, δεν θα είναι τόσο αισθητό σε ένα απλό παρατηρητή.

Θα χρειαστεί να φοράω τους επιδέσμους και αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα;

Απάντηση: Συνήθως τοποθετούνται επίδεσμοι, αποστειρωμένες ταινίες και ένας προστατευτικός νάρθηκας στη μύτη σας. Μερικοί ασθενείς μπορεί να χρειαστούν και έναν εσωτερικό νάρθηκα. Θα πρέπει να κρατήσετε τους επιδέσμους στεγνούς. Σε περίπου 7-10 ημέρες, στο ιατρείο θα γίνει αφαίρεση του νάρθηκα / επιδέσμων και των τυχόν ραμμάτων. 

Τί είδους ιατρική φροντίδα θα χρειαστώ στο σπίτι;

Απάντηση: Θα πρέπει να τοποθετείτε δροσερές κομπρέσες πάνω στα μάτια και τα μάγουλα κρατώντας το κεφάλι σας ανασηκωμένο για να βοηθήσει στο πρήξιμο τις πρώτες 48 ώρες μετά την επέμβαση. Δεν θα πρέπει να αφήνετε τη μύτη σας να ξηραίνεται. Μετά την ρινοπλαστική θα πρέπει να ξεπλένετε την μύτη σας με φυσιολογικό ορό για να την κρατάτε υγρή και καθαρή στο εσωτερικό. 

Υπάρχει κάποια ειδική δίαιτα που θα πρέπει να ακολουθήσω μετά την επέμβαση μου;

Απάντηση: θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η πρωτεΐνη στα γεύματά σας θα πρέπει να συνοδεύεται από μια πολυβιταμίνη που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης. Θα πρέπει να απέχετε εντελώς από το αλκοόλ για αρκετούς μήνες μετά την επέμβαση γιατί αλλιώς θα οδηγήσει σε αύξηση του πρηξίματος της μύτης. 

Θα χρειαστεί να μείνω στο κρεβάτι για ξεκούραση μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής και για πόσο καιρό;

Απάντηση: Κοιμηθείτε πολύ. Επαρκής χρόνος ανάπαυσης θα βοηθήσει τη αποκατάσταση σας.

Υπάρχουν περιορισμοί δραστηριότητας και για πόσο καιρό;

Απάντηση: Αποφύγετε το φύσημα της μύτης σας για περίπου δύο εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της αιμορραγίας. Θα πρέπει επίσης να απέχετε από την άσκηση για τουλάχιστον 24 ώρες.

Μετά θα πρέπει να κάνετε ελαφριά άσκηση, όπως το περπάτημα που θα βελτιώσει τη ροή του αίματος και θα σας βοηθήσει να αποκατασταθείτε γρηγορότερα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να συνεχίσετε τις κανονικές σας δραστηριότητές. Αποφύγετε να λυγίζετε ή να σηκώνετε οτιδήποτε βαρύτερο από μερικά κιλά για αρκετές εβδομάδες. Μπορείτε να συνεχίσετε με ελαφριά αεροβική άσκηση ή το τρέξιμο μετά από δύο εβδομάδες.

Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, θα είστε σε θέση να συνεχίσετε τις κανονικές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σας. Συνήθως δεν υπάρχουν περιορισμοί εκτός από τα ομαδικά αθλήματα (που δεν πρέπει να συμμετέχετε για τουλάχιστον 6 εβδομάδες). 

Ποια φάρμακα πρέπει να πάρω μετά την επέμβαση;

Απάντηση: Θα σας συνταγογραφηθούν παυσίπονα, ειδικές αλοιφές για την μύτη σας και ένα αντιβιοτικό σε μορφή χαπιών για προφυλάξεις από λοιμώξεις. Θα λάβετε την λίστα με τα φάρμακα για να αποφύγετε οτιδήποτε που μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία της επούλωσης μετά την επέμβαση.  

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να αποφεύγω μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής (για παράδειγμα, την θερμότητας ή τον ήλιο);

Απάντηση: Το δέρμα της μύτης σας μπορεί να είναι πιο επιρρεπές στο σπάσιμο και τα εγκαύματα από την ηλιακή ακτινοβολία. Καλό θα είναι να αποφεύγετε την υπερβολική ζέστη και να προστατεύετε το πρόσωπο σας από τον ήλιο. Μόλις υποχωρήσει η φλεγμονή, η μύτη σας θα επιστρέψει στα φυσιολογικά της. 

Μετά από πόσο καιρό μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Απάντηση: Οι περισσότεροι ασθενείς επιλέγουν να παραμείνουν στο σπίτι για μια εβδομάδα, αλλά μερικοί τολμηροί ασθενείς επιστρέφουν μέσα σε λίγες μέρες! Μόλις αφαιρεθεί ο νάρθηκας, θα είστε έτοιμοι σε περίπου δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής. 

Μπορώ να ελαχιστοποιήσω τους μώλωπες;

Απάντηση:

  • Σταματήστε το κάπνισμα αρκετές εβδομάδες πριν από την επέμβαση. Θα ενισχυθούν τα αιμοφόρα αγγεία σας και τα κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και διαλύουν τους μώλωπες.
  • Για μία έως δύο εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, αποφύγετε τα προϊόντα που αραιώνουν το αίμα ή αποδυναμώσουν τα αιμοφόρα αγγεία, όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφένη, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, η βιταμίνη Ε, το σκόρδο και πολλά φυσικά βότανα όπως το γκίνσενγκ και το γκίνγκο.
  • Οι παγοκύστες και μάσκες ματιών ή τζελ μπορούν να βοηθήσουν καθώς και να κοιμάστε με το κεφάλι σας λίγο ανασηκωμένο πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας.
  • Ρωτήστε τον χειρουργό σας σχετικά με φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τις βιταμίνες ή τα συμπληρώματα βοτάνων που μπορούν να βοηθήσουν με τους μώλωπες και την επούλωση.

Θυμηθείτε, η υπομονή είναι αρετή! Οι περισσότεροι μώλωπες και το πρήξιμο θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής και θα μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε την νέα σας μύτη.

Μπορώ να μικρύνω την μύτη μου με την ρινοπλαστική;

Απάντηση: Ναι, με την ανοιχτή ρινοπλαστική μπορούμε να κάνουμε την μύτη σας μικρότερη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους είτε να μειώσουμε την γέφυρα της μύτης, είτε να κάνουμε τα ρουθούνια λεπτότερα ή καμιά φορά γίνεται με την αφαίρεση του λιπώδους ιστού στην κορυφή της ρινός.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση ρινοπλαστικής;

Απάντηση: οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε καλή σωματική και ψυχική υγεία, και το σημαντικότερο να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. 

Πόσο χρονών θα πρέπει να είναι κάποιος για να υποβληθεί στην επέμβαση ρινοπλαστικής;

Απάντηση:  Οι περισσότεροι χειρουργοί της ρινοπλαστικής δεν συνιστούν επέμβαση στους ασθενείς, έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξη τους. Το μικρότερο σε ηλικία άτομο που μπορεί να υποβληθεί σε εξέταση από έναν χειρουργό πρέπει να είναι 17-18 ετών.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εκτελέσουν κατ’ ανάγκη την επέμβαση της ρινοπλαστικής. Οι χειρουργοί της ρινοπλαστικής θα πρέπει να συζητήσουν με τον κάθε ασθενή μεμονωμένα για να βεβαιωθούν ότι είναι αρκετά ώριμοι για τη διαδικασία αυτή και να εξετάσουν τις ιατρικές περιπτώσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής . 

Επικοινωνήστε μαζί μου εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το κόστος της επέμβασης.
Η ρινοπλαστική στις μέρες μας κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν καθημερινά βοήθεια από τους πλαστικούς χειρουργούς.
Το ρινικό διάφραγμα αποτελεί το σημαντικότερο τμήμα του σκελετού της μύτης. Παίζει βασικό ρόλο στην αναπνευστική λειτουργία και στην αισθητική (ομορφιά).
Πολύ συχνά το ρινικό διάφραγμα είναι στραβό, είτε εκ γενετής, είτε λόγω τραυματισμών. Σε περίπτωση σκολίωσης διαφράγματος η μύτη παρουσιάζει δύο ασύμμετρες ρινικές κοιλότητες, οι οποίες οδηγούν σε δυσκολία αναπνοής και σε άλλα προβλήματα υγείας.

Το ρινικό διάφραγμα μπορεί να ισιώσει και να αποκτήσει κανονική λειτουργία μόνο με την βοήθεια της εγχείρησης. Όλες οι χειρουργικές τεχνικές εφαρμόζονται ενδορρινικά, με πρόσβαση στο διάφραγμα, διαμέσου των ρουθουνιών.

Το κόστος της εγχείρησης είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις των ασθενών στη ρινοπλαστική. Συνήθως διαμορφώνεται από το κόστος της κλινικής (προεγχειρητικός έλεγχος, χειρουργείο και νοσηλεία), την αμοιβή του αναισθησιολόγου και του χειρουργού.

Η τιμή επίσης εξαρτάται από το είδος της τεχνικής, νάρκωσης και άλλους προσωπικούς παράγοντες. Όταν η επέμβαση γίνεται ταυτόχρονα από έναν χειρουργό αντί για δύο (πλαστικό χειρουργό και ΩΡΛ), το κόστος μειώνεται. Εάν υπάρχει σε ισχύ η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, αυτή αναγνωρίζεται και καλύπτει ολόκληρο το κόστος της επέμβασης σκολίωσης ρινικού διαφράγματος, δυστυχώς όμως όχι και την ρινοπλαστική.

Το ιατρείο μας στην Αθήνα είναι ικανό να διαμορφώσει την τελική τιμή χωρίς κρυφά έξοδα και λοιπές εκπλήξεις. Το κόστος συζητείται με κάθε ασθενή προσωπικά. Οι υπερβολικά χαμηλές τιμές θα πρέπει να σας προκαλούν υποψίες.

Τα δύο ιατρεία μας βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας. Οι επισκέψεις μετά το χειρουργείο πραγματοποιούνται σε όποιο ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα σας βολεύει. Οι επεμβάσεις γίνονται στην Αθήνα και στις κλινικές της προτίμησης σας. Τα ιατρεία μας έχουν εύκολη πρόσβαση από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.