Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×

Η διαδικασία της ανύψωσης φρυδιών (Browlift) ή/και της ανύψωσης μετώπου (Forehead lift) αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση που προσφέρει ανανέωση και αναζωογόνηση του προσώπου καθώς και αφαίρεση των ρυτίδων το οποίο αφαίρει την παλαιότερα θλιβερή και κουρασμένη έκφραση του προσώπου σας. Αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας είτε παραδοσιακές τεχνικές όπως την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση είτε ελάχιστα επεμβατικές ενδοσκοπικές μεθόδους.

 Οι τεχνικές αυτές παρέχουν επιδιόρθωση ή απομάκρυνση των μυών στην περιοχή των ματιών για να αποκτήσουν ένα πιο ομοιόμορφο περίγραμμα τα φρύδια σας και μια πιο νεότερη και φρέσκια εμφάνιση. Η ανύψωση των φρυδιών (Browlift) καθώς και η ανύψωση του μετώπου (Forehead lift) μπορεί να εφαρμοστεί συχνά σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες όπως το λίφτινγκ και την βλεφαροπλαστική για να βελτιωθεί η εμφάνιση και των υπόλοιπων επιφανειών του προσώπου. 

Η ανύψωση του μετώπου εφαρμόζεται συνήθως σε ασθενείς ηλικίας 40-60 ετών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης η οποία προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος στη περιοχή του μετώπου που οφείλεται στην επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα των μυών ή λόγω της εμφάνισης κληρονομικών χαρακτηριστικών (ρυτίδες).

Για να βεβαιωθείτε πως χρειάζεστε ανόρθωση φρυδιών, μπορείτε να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη σας, να τοποθετήσετε τις παλάμες σας στο δέρμα της περιοχής  που βρίσκεται στο μέσο  των φρυδιών σας και να το τραβήξετε προς τα επάνω σαν να τραβάτε το δέρμα στο μέτωπο σας. 

Η ανόρθωση των φρυδιών καθώς και του μετώπου μπορούν να εφαρμοστούν με τις συνήθεις μεθόδους χειρουργικής επέμβασης στις οποίες η τομή γίνεται ακριβώς κάτω απο την νοητή γραμμή των μαλλιών σας. Σε ασθενείς που έχουν αραιά μαλλιά ή αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φαλάκρας ή έχουν εφαρμόσει προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι η τομή μπορεί να μετατοπιστεί σε άλλο σημείο ώστε να μην είναι τόσο αισθητή. 

Η δεύτερη μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί είναι η χρήση μιας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της οποίας γίνεται χρήση ενδοσκοπίου που αποτελείται από μια μικροσκοπική κάμερα και εφαρμόζονται πολλές μικροσκοπικές τομές. Οι δύο παραπάνω μέθοδοι παρέχουν παρόμοια αποτελέσματα που προσφέρουν ωραιότερο και πιο όμορφο περίγραμμα προσώπου. Η καταλληλότερη επιλογή γίνεται σε συνεννόηση με τον χειρουργό σας ώστε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ενδοσκοπική ανόρθωση φρυδιών και μετώπου  

Για πολλούς ασθενείς, ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ αντιπροσωπεύει μια σχετικά φθηνή, βολική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή αισθητική χειρουργική. Επειδή η ενδοσκοπική προσέγγιση είναι λιγότερο επεμβατική, περιλαμβάνει επίσης λιγότερους κινδύνους και μικρότερη περίοδο ανάρρωσης από τις συμβατικές διαδικασίες λίφτινγκ.

Συνεπώς μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση στα κοινά σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό, αποφεύγοντας παράλληλα πολλές δυσκολίες που σχετίζονται με την αισθητική χειρουργική.

Κύρια διαφορά της τεχνικής αυτής από την κλασσική μέθοδο αποτελεί η διαδικασία όπου ο χειρουργός κάνει τρεις μικρές τομές (μικρότερες από 3 εκατοστά σε μήκος) ακριβώς πίσω από τη γραμμή των μαλλιών. Το ενδοσκόπιο τοποθετείται στην τομή έχοντας πρόσβαση κάτω από το δέρμα χωρίς να χρειαστεί να διευρυνθεί η τομή με αποτέλεσμα το δέρμα να χωρίζεται και η επιδιόρθωση των μυών γίνεται μέσω των άλλων τομών. Στο τέλος της ανύψωσης τα φρύδια στερεώνονται στα σωστά σημεία. Οι τομές υποβάλλονται σε ειδική αγωγή μέσω εφαρμογής γάζας ή επιδέσμου.

Αντίθετα με την κλασσική τεχνική ανόρθωσης φρυδιών και μετώπου οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν μούδιασμα και δυσφορία στην περιοχή της τομής. Το μούδιασμα μπορεί να υποχωρήσει και να ακολουθήσει ένα ήπιος κνησμός (φαγούρα) έως και το διάστημα των 6 μηνών. Τα επιθέματα αφαιρούνται μετά από 1 έως 2 ημέρες και τα ράμματα ή τα κλιπς μετά απο δύο εβδομάδες.

Υπάρχει πιθανότητα στο σημείο της τομής τα μαλλιά να πέσουν ή να μειωθούν και η φυσιολογική τους ανάπτυξη να επανέλθει μετά από αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Σε οποιαδήποτε από τις 2 μεθόδους θα σας επιτραπεί να πλύνετε τα μαλλιά σας μετά από 2 έως 4 ημέρες και να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 7 έως 10 ημέρες. Το οίδημα και οι μώλωπες θα εξαφανιστούν εντός τριών εβδομάδων.

Οι υποψήφιοι για ενδοσκοπικό BrowLift:

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για ενδοσκοπικό λίφτινγκ είναι τα άτομα με μέτριες ατέλειες προσώπου που προκαλούνται από τον υπερβολικό λιπώδη ιστό και τους μυς του προσώπου που έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν με την ηλικία. Πολλοί ασθενείς με κρεμασμένα μάγουλα έχουν ορατές γραμμές γύρω από τη μύτη.

Αυτή η τεχνική είναι πιο αποτελεσματική στις ηλικίες 30-50 ετών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους υποψήφιους ασθενείς να έχουν μια ρεαλιστική κατανόηση τι είδους είναι αυτό το λίφτινγκ και τι μπορεί να επιτύχουν. 

Πριν την επέμβαση θα συζητήσουμε για την διαδικασία, τι αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε με ενδοσκοπικό λίφτινγκ και το βασικότερο, τι δεν μπορεί να βελτιωθεί. Τα μέτρια αισθητικά προβλήματα είναι το πρώτο βήμα για να αποφασίσουμε να κάνουμε ένα ενδοσκοπικό BrowLift ή/και  Forehead lift με υπέροχα αποτελέσματα από μια σχετικά μικρή επέμβαση, χωρίς τομές και ουλές.

Αποτελέσματα μετά το ενδοσκοπικό BrowLift:

Επειδή ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ περιλαμβάνει μόνο μερικές πολύ μικρές τομές, τείνει να παράγει λιγότερη αιμορραγία, πρήξιμο και απαιτεί λιγότερα ράμματα από ένα συμβατικό λίφτινγκ.

Για αυτούς και άλλους λόγους, η περίοδος αποκατάστασης μετά από ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση είναι συχνά μικρότερη και πιο βολική από την ανάκτηση μετά από ένα παραδοσιακό λίφτινγκ. Η αποκατάσταση επίσης είναι πιο ομαλή, δεδομένου ότι είναι μια scarless προσέγγιση λίφτινγκ. Μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος επιπλοκών που συνδέονται με παρόμοια αισθητική χειρουργική.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μην διστάσετε να καλέσετε ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα εγγραφής μας.