Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Στα πλαίσια της αποφυγής και περιορισμού της μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 (Κορωνοϊού) το ιατρείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο και μόνο με ραντεβού. Πραγματοποιείται συνεχής αερισμός του χώρου και απολύμανση των επιφανειών.

Για πολλούς ασθενείς, ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ αντιπροσωπεύει μια σχετικά φθηνή, βολική εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή αισθητική χειρουργική. Επειδή η ενδοσκοπική προσέγγιση είναι λιγότερο επεμβατική, περιλαμβάνει επίσης λιγότερους κινδύνους και μικρότερη περίοδο ανάρρωσης από τις συμβατικές διαδικασίες λίφτινγκ.

Συνεπώς μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση στα κοινά σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο και το λαιμό, αποφεύγοντας παράλληλα πολλές δυσκολίες που σχετίζονται με την αισθητική χειρουργική.

Τι είναι η ενδοσκοπική χειρουργική "scarless" BrowLift:

Μερικές φορές τα αισθητικά προβλήματα περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ιδιαίτερα επικεντρωμένη χειρουργική επέμβαση μπορεί να επιτύχει σημαντικές βελτιώσεις, ενώ παραμένει πολύ λιγότερο επεμβατική από τις παραδοσιακές λίφτινγκ διαδικασίες.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι είναι σχετικά νεαρής ηλικίας, ή περίπου στην ηλικία των '30, '40 ή '50. Αντί των σχετικά μεγάλων τομών που συνήθως γίνονται κατά τη διάρκεια ενός συμβατικού browlift, ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ απαιτεί τρεις ή περισσότερες εισόδους, με τομές μικρότερες από 3εκ.

Αυτές διακρίνονται πάνω από την γραμμή των μαλλιών ή πίσω από το αυτί. Το βολικό μέγεθος και η τοποθέτηση των τομών οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα scarless (χωρίς ουλές και σημάδια) λίφτινγκ.

Μέσω των μικρών τομών ο χειρούργος πραγματοποιεί το ενδοσκοπικό λίφτινγκ εισάγοντας έναν λεπτό αποκολλητήρα – ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Μια μικρή ενδοσκοπική κάμερα επιτρέπει την παρακολούθηση της διαδικασίας αποκόλλησης του δέρματος σε μια οθόνη. Στη συνέχεια τα μικρά χειρουργικά εργαλεία εισάγονται μέσω των υπολοίπων τομών.

Αυτά χρησιμοποιούνται για να απομακρυνθεί η περίσσεια λιπώδους ιστού και για να αναμορφωθούν οι μυς του προσώπου και των ιστών που έχουν υποστεί χαλαρότητα λόγω της παρόδου του χρόνου. Με αυτό τον τρόπο πολλοί από τους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην χαλάρωση ή γήρανση προσώπου θα έχουν επιλυθεί.

Οι υποψήφιοι για ενδοσκοπικό BrowLift:

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για ενδοσκοπικό λίφτινγκ είναι τα άτομα με μέτριες ατέλειες προσώπου που προκαλούνται από τον υπερβολικό λιπώδη ιστό και τους μυς του προσώπου που έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν με την ηλικία. Πολλοί ασθενείς με κρεμασμένα μάγουλα έχουν ορατές γραμμές γύρω από τη μύτη.

Αυτή η τεχνική είναι πιο αποτελεσματική στις ηλικίες 30-50 ετών. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους υποψήφιους ασθενείς να έχουν μια ρεαλιστική κατανόηση τι είδους είναι αυτό το λίφτινγκ και τι μπορεί να επιτύχουν. 

Πριν την επέμβαση θα συζητήσουμε για την διαδικασία, τι αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε με ενδοσκοπικό λίφτινγκ και το βασικότερο, τι δεν μπορεί να βελτιωθεί. Μέτρια αισθητικά προβλήματα είναι το πρώτο βήμα για να αποφασίσουμε να κάνουμε ένα ενδοσκοπικό BrowLift με υπέροχα αποτελέσματα από μια σχετικά μικρή επέμβαση, χωρίς τομές και ουλές.

Πλεονεκτήματα ενδοσκοπικής browlift:

Εκτός από τα σχεδόν scarless (χωρίς ούλες) αποτελέσματα, ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ επιτρέπει στους ασθενείς να βελτιώσουν τις προβληματικές περιοχές που δύσκολα αντιμετωπίζονται με άλλες τεχνικές λίφτινγκ, όπως λίφτινγκ με RF ή λίφτινγκ με λέιζερ. 

Ειδικότερα, οι περιοχές προς το κέντρο του προσώπου, όπως γραμμές συνοφρυώματος πάνω από τα μάτια και οι ρυτίδες γύρω από τη μύτη και το στόμα, είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμες κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής αισθητικής χειρουργικής. Οι τομές που γίνονται κατά τη διάρκεια μιας ενδοσκοπικής λίφτινγκ τεχνικής επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χειρουργικά εργαλεία. Αυτό καθιστά την διαδικασία ευκολότερη στην τροποποίηση, ακόμη και σε δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Ένας ενδοσκοπικός ανελκυστήρας προσώπου επίσης απαιτεί λιγότερο χρόνο, χρήμα, και το άγχος σε σχέση με την παραδοσιακή αισθητική χειρουργική. Είναι λιγότερο επεμβατική διαδικασία από ένα παραδοσιακό λίφτινγκ και πολύ ταχύτερη με μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών.

Αποτελέσματα μετά το ενδοσκοπικό BrowLift:

Επειδή ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ περιλαμβάνει μόνο μερικές πολύ μικρές τομές, τείνει να παράγει λιγότερη αιμορραγία, πρήξιμο και απαιτεί λιγότερα ράμματα από ένα συμβατικό λίφτινγκ.

Για αυτούς και άλλους λόγους, η περίοδος αποκατάστασης μετά από ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση είναι συχνά μικρότερη και πιο βολική από την ανάκτηση μετά από ένα παραδοσιακό λίφτινγκ. Η αποκατάσταση επίσης είναι πιο ομαλή, δεδομένου ότι είναι μια scarless προσέγγιση λίφτινγκ. Μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος επιπλοκών που συνδέονται με παρόμοια αισθητική χειρουργική.

Αν νομίζετε ότι ένα ενδοσκοπικό λίφτινγκ μπορεί να είναι μια βολική εναλλακτική λύση από ένα παραδοσιακό λίφτινγκ, θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού μαζί μου για να μάθετε περισσότερα.