Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×

 Η ανόρθωση λαιμού αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση πλαστικής λαιμού που μπορεί να συνδυάζεται και με άλλες επεμβάσεις όπως το Face-Lift και  αποτελείται απο τα παρακάτω στάδια:

  1. Τραχηλοπλαστική: Ανόρθωση του λαιμού με αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.
  2. Καθήλωση του πλατύσματος: Σύσφιξη του υποδόριου μυός της περιοχής του αυχένα.
  3. Λιποαναρρόφηση: Απομάκρυνση των υπερβολικών λιπωδών αποθέσεων του λαιμού και του πηγουνιού με τη χρήση ειδικού κάνουλου το οποίο τοποθετείται κάτω από το δέρμα απορροφώντας το λίπος μέσω μιας ειδικής συσκευής.

 

 Η χειρουργική επέμβαση σύσφιξης του αυχένα συνήθως εκτελείται υπό γενική αναισθησία. Το εύρος λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά της τεχνικής εξαρτώνται από την ελαστικότητα του δέρματος, το βάρος του ασθενούς, την ηλικία και την φυσική κατάσταση του λαιμού. Εκτελείται μια βασική τομή σε μια πτυχή καθώς και μικρότερες τομές γίνονται πίσω από τα αυτιά εάν κριθεί πως είναι απαραίτητο. Οι τομές βρίσκονται σε φυσικές πτυχές που βελτιώνουν τον ρυθμό επούλωσης της ουλής και την μεταμφιέζουν ώστε να μην είναι ορατή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ουλή να παρουσιάζεται τελικά ως φυσική πτυχή του δέρματος.

 Στο δεύτερο στάδιο εφαρμόζεται η σύσφιξη του μυός ράβοντας της χαλαρές άκρες του κατά μήκος της μέσης γραμμής. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο εφαρμόζεται επιπλέον τομή στο εσωτερικό άκρο της πλάτης που βοηθά επιπρόσθετα στην καλύτερη έμφαση του περιγράμματος της γωνίας μεταξύ του λαιμού και του πηγουνιού. Τέλος στις περιοχές που εμφανίζονται μεγάλες εναποθέσεις λίπους εκτελείται εκτομή ή λιποαναρρόφηση μέσω ειδικών μίκρο-κάνουλων.

 Στη συνέχεια το τραύμα είναι ραμμένο υπό τη μορφή στρώσεων ενώ διατηρείται ομοιομορφία μεταξύ των μυών και εφαρμόζεται ειδικό ράμμα στο δέρμα στη θέση της τομής. Για να εδραιωθεί ακόμη καλύτερα το αποτέλεσμα και για την μείωση του μετεγχειρητικού οιδήματος εφαρμόζεται ένας ειδικός επίδεσμος πίεσης στην περιοχή του αυχένα και του πηγουνιού που είναι απαραίτητο να φορεθεί για 10 ημέρες.

Περίοδος αποκατάστασης: Το οίδημα, οι μώλωπες και οι υπόλοιπες ανεπιθύμητες ενέργειες εξαφανίζονται μετά το πέρας 2-3 εβδομάδων μετά τη χειρουργική επέμβαση. Τα ράμματα αναλόγως την κατάσταση του ασθενούς αφαιρούνται μετά απο 5-10 ημέρες. 

Ανεπιθύμητες ενέργειες χειρουργικής επέμβασης: Προσωρινός μώλωπας, οίδημα, ήπιος πόνος, μούδιασμα χειρουργημένης περιοχής. 

Η τιμή ανόρθωσης του λαιμού (πλαστική λαιμού) και του πηγουνιού Face-Lift κυμαίνεται από 2500 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε είτε μέσω των τηλεφώνων επικοινωνίας είτε μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής.