Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Τι ονομάζουμε βλεφαροπλαστική με λέιζερ CO2 και γιατί την χρησιμοποιούμε;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων που πραγματοποιείται με χειρουργικό λέιζερ.

Με την τεχνική με λέιζερ CO2 μπορούν οι ασθενείς να αφαιρέσουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια τους, να εφαρμοστεί περιστροφή των άνω ή των κάτω βλεφάρων τους ή/και να ανασηκώσουν τα βλέφαρά τους ώστε να φαίνονται πιο ανανεωμένα. Μέσω της θεραπείας αυτής οι ασθενείς φαίνονται λιγότερο κουρασμένοι δίνοντας μια άλλη όψη στα μάτια τους και στο πρόσωπό τους πιο νεανική. 

Βλεφαροπλαστική με λέιζερ ανώτερου βλεφάρου

Εφαρμόζεται για να επιδιορθώσει τα χαλαρωμένα ανώτερα βλέφαρα. Οι τομές και η εκτομή γίνεται μέσω λέιζερ για την ορθή απομάκρυνση και επανατοποθέτηση του λιπώδους ιστού και των μυών που βρίσκονται πάνω στα μάτια. Η περίσσεια λιπώδη ιστού πάνω στο μάτι έχει ορισμένες φορές το αποτέλεσμα μειωμένες περιφερικής όρασης και δυσκολία εφαρμογής καλλυντικών που επηρεάζουν πολύπλευρα τον ασθενή.

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου με λέιζερ

Αποτελεί μια χειρουργική διαδικασία που μειώνει το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Ορισμένες ενδείξεις όπου εφαρμόζεται η τεχνική αυτή είναι σε ασθενείς με υπερβολικές ρυτίδες και με λανθασμένη ασυμμετρία των ματιών.

Ποια είναι η διαφορά της βλεφαροπλαστικής με λέιζερ και της κλασσικής βλεφαροπλαστικής;

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της βλεφαροπλαστικής με λέιζερ CO2 είναι τα εξής:

  • Ελαχιστοποιήση της αιμορραγίας - Η μειωμένη αιμορραγία καθιστά τη χειρουργική επέμβαση βλεφαροπλαστικής με λέιζερ γρηγορότερη και ευκολότερη για τον χειρουργό.
  • Μειωμένος κίνδυνος σχηματισμού ουλών - Οι περιοχές που χρησιμοποιείται το λέιζερ CO2 επουλώνονται με λιγότερη συστολή των τραυμάτων και δεν σχηματίζονται ουλές λόγω της μειωμένης ποσότητας μυοινοβλαστών στο χειρουργικό σημείο.
  • Η ακτίνα λέιζερ CO2 σφραγίζει τα λεμφοκύτταρα με αποτέλεσμα το μετεγχειρητικό πρήξιμο και η δυσφορία του ασθενή να ελαχιστοποιούνται.
  • Ταχύτερη αποκατάσταση - Το μειωμένο τραύμα, η μειωμένη αιμορραγία, ο μειωμένος πόνος και το οίδημα οδηγούν σε γρηγορότερη αποκατάσταση του ασθενή.

Με το μπλοκάρισμα των αιμοφόρων αγγείων έχουμε ως αποτέλεσμα την πρόκληση λιγότερων μωλώπων και την μείωση του οιδήματος γεγονός που ωφελεί τον ασθενή ο οποίος αναρρώνει νωρίτερα από την χειρουργική επέμβαση καθώς και ο γιατρός είναι σε θέση να τελειοποιήσει καλύτερα την χειρουργική επέμβαση υπό αυτές τις συνθήκες. Με αυτό το τρόπο συμπεραίνουμε ότι η βλεφαροπλαστική με την τεχνική με λέιζερ CO2 αποτελεί ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο.

Η διαδικασία

Η βλεφαροπλαστική με λέιζερ CO2 χρησιμοποιεί το ειδικό αυτό λέιζερ για να κατευθύνει τα βλέφαρά σας (κλίση προς τα πάνω ή προς τα κάτω). Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να βρίσκεστε υπο τοπική αναισθησία ή υπο τοπική αναισθησία με καταστολή ή με γενική αναισθησία ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η διαδικασία της επέμβασης διαρκεί από 45 λεπτά έως μία ώρα κατά την οποία μπορεί να αισθανθείτε μυρμηγκιάσματα ή αναζωπυρώσεις. Αυτό είναι απολύτος φυσιολογικό.

Τα αποτελέσματα σας διακρίνονται από νωρίς όμως η τελική βελτίωση διαρκεί αρκετές εβδομάδες καθώς το δέρμα δημιουργεί σταδιακά νέο κολλαγόνο που αποτελεί το απαραίτητο στοιχείο για ένα ανυψωμένο και ανανεωμένο αποτέλεσμα. Συνίσταται σε όλο αυτό το διάστημα η αποφυγή από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ώστε να διατηρήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ποίος είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά από μια βλεφαροπλαστική με λέιζερ;

Υπάρχει λιγότερος κίνδυνος μόλυνσης, λιγότερο οίδημα, μειωμένος κίνδυνος σχηματισμού ουλών καθώς και μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος σύμφωνα με αναφορές ασθενών σε σύγκριση με την βλεφαροπλαστική όπου γίνεται η χρήση νυστεριού.

Βίντεο βλεφαροπλαστικής με λέιζερ CO2:

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να εφαρμοστεί η βλεφαροπλαστική με τεχνική Plexr;

Η βλεφαροπλαστική με την τεχνική Plexr αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο καυτηριασμού του δέρματος η οποία έχει ως μειονέκτημα την ελλειπή διόρθωση σε μέτριου και μεγάλου βαθμού προβλήματα και την πιθανότητα πρόκλησης εγκαύματος στο δέρμα προκαλώντας δυσχρωμίες. 

 Βίντεο βλεφαροπλαστικής με την τεχνική Plexr:

Είναι η βλεφαροπλαστική με λέιζερ κατάλληλη για μένα;

Ορισμένα χαρακτηριστικά ενός ασθενή που είναι κατάλληλος να υποβληθεί σε βλεφαροπλαστική με λέιζερ είναι τα εξής:

  • Μη προυπάρχουσες χρόνιες ασθένειες απειλητικές για την ζωή ή χρήση φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να επηρεάσουν την μετεγχειρητική σας αποκατάσταση.
  • Οι προσδοκίες που έχετε μέσω της βλεφαροπλαστικής με λέιζερ να είναι ρεαλιστικές.
  • Μη - καπνιστής
  • Μην διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας αν είστε κατάλληλος για να υποβληθείτε σε βλεφαροπλαστική με λέιζερ.
Ο χρόνος αποκατάστασης με λέιζερ είναι ακόμη καλύτερος;

Η αποκατάσταση της βλεφαροπλαστικής με λέιζερ είναι πολύ πιο γρήγορη με την προυπόθεση ότι οι χειρουργικές οδηγίες ακολουθούνται πιστά από τους ασθενείς ώστε να μπορούν να επανέλθουν στον συνήθη τρόπο ζωής τους μέσα σε μία μόνο εβδομάδα. Αντίθετα στη βλεφαροπλαστική με νυστέρι μπορεί να χρειαστούν 2-4 εβδομάδες ώστε ο ασθενής να επιστρέψει στην καθημερινότητα του.

Ποιο είναι το κόστος της βλεφαροπλαστικής με λέιζερ;

Το κόστος της βλεφαροπλαστικής ποικίλλει ανάλογα το πόσο απαιτητικό είναι το χειρουργείο που θα χρειαστείτε.  Το κόστος της βλεφαροπλαστικής με λέιζερ CO2 είναι πιο ακριβό από της κλασσικής βλεφαροπλαστικής όμως τα πλεονεκτήματα της πρώτης μεθόδου είναι πολύ περισσότερα. Επισημαίνεται ότι χρειάζεται μεγάλη εμπειρία από το χειρουργό για την ορθή διαχείριση και αποτελεσματικότητα στις επεμβάσεις με λέιζερ.

Για περισσότερες πληροφορίες σε περίπτωση ενδιαφέροντος για εφαρμογή βλεφαροπλαστικής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.