Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×

Η Μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής, φυσική εναλλακτική λύση στις επεμβατικές αισθητικές επεμβάσεις.

Η διαδικασία Mesolift είναι μια ελάχιστα επεμβατική καλλυντική θεραπεία που περιλαμβάνει την έγχυση μιας φόρμουλας πο αποτελείται απο βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα απευθείας στο δέρμα για την θρέψη του και την ανανέωση του. Προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, καθώς και την τόνωση του μεταβολισμού. Στη γήρανση του δέρματος μειώνεται η κυκλοφορία, προκύπτει μείωση οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών,  και εμποδίζεται η ικανότητα του σώματός να απομακρύνει τις τοξίνες. Αυτό είναι που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση και προκαλεί το δέρμα να αναπτύξει μια σταχτί εμφάνιση.

Μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς περιγράφουν συχνά το δέρμα τους πιο ξεκούραστο, ακτινοβόλο, λαμπερό και πιο σταθερό.

Η Μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα συμπλήρωμα ή μια εναλλακτική λύση σε πολλές θεραπείες αντί-γήρανσης, όπως botox, laser, αντιοξειδωτικά, τοπικές κρέμες και λίφτινγκ. Η Μεσοθεραπεία είναι επίσης μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία αναζωογόνησης. Η διαδικασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σφίξετε μια χαλάρωση του δέρματος στο λαιμό, τα πόδια, την κοιλιά και τα χέρια. Στην Ευρώπη οι γυναίκες αρχίζουν συχνά τις θεραπείες στα τριάντα τους αλλά η Μεσοθεραπεία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής μιας γυναίκας.

Η Μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής, ελάχιστα επεμβατική, μη χειρουργική λύση που προσφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα για την αναζωογόνηση του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο που προέρχονται από το δέρμα και είναι το πρωταρχικό στοιχείο που απαιτείται για να διατηρηθεί η καλή ενυδάτωση του δέρματος του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο μόριο το οποίο στα λατινικά σημαίνει «λάτρης του νερού». Είναι υπεύθυνο για την απαλότητα, ελαστικότητα και λάμψη που βλέπουμε στο δέρμα του προσώπου των νεαρών ενηλίκων. Οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν το υαλουρονικό οξύ σε ηλικία των 26 ετών. Στη Γαλλία η Μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει αυτή την απώλεια.

Συμπτώματα που αντιμετωπίζει

Η Μεσοθεραπεία προσώπου έχει αναδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματική ως μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση στους τομείς της αναζωογόνησης του προσώπου. Οι καλύτερες συνέπειες της Μεσοθεραπείας είναι η βελτίωση στην υφή του δέρματος, τον τόνο και τη λάμψη. Πολλοί ασθενείς περιγράφουν το δέρμα τους ως σταθερό, λαμπερό και νεανικό.

Μια μορφή της Μεσοθεραπείας μερικές φορές αναφέρεται ως «λιποδιαλυτικό», καθώς χρησιμοποιείται για την δημιουργία περιγράμματος του σώματος και την μείωση της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σε περιοχές όπου οι παραδοσιακές μέθοδοι διατροφής και άσκησης έχουν αποτύχει, όπως είναι τα εξωτερικά σημεία στους μηρούς, τους γοφούς, τα μπράτσα στις γυναίκες και η κοιλιά στους άνδρες.

Πώς λειτουργεί

Η Μεσοθεραπεία προσώπου χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ που αναμιγνύεται με ένα κοκτέιλ βιταμινών αντιοξειδωτικών και βοηθά στο να αντιστρέψει την ζημιά.

Στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μείωση του λίπους χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός Φωσφοτιδυλοχολίνης (ένα παράγωγο λεκιθίνης) και δεοξυχολικού (μία ένωση οξέος που διαλύει το λίπος) σε μετρημένες δόσεις.

Μεθοδολογία

Μια εξαιρετικά μικροσκοπική βελόνα χρησιμοποιείται για την εισαγωγή του διαλύματος. Στο ιατρείο οι ασθενείς μου λαμβάνουν μια αρχική σειρά τεσσάρων θεραπειών με παύση μίας εβδομάδας κάθε φορά. Μετά γίνονται συνεδρίες κάθε τρεις με τέσσερις μήνες αλλά με καινούριες ουσίες που βγήκαν στη αγορά τους τελευταίους 6-8 μήνες.

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια, συνδυάζεται με την ένεση πολλών βιταμινών που σφίγγουν το δέρμα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθούν στην επισκευή ζημιάς από τον ήλιο. Αυτό αποκαθιστά την ελαστικότητα, λάμψη και το χρώμα στο δέρμα με ένα φυσικό και υγιή τρόπο. 

 Για την  μείωση του λίπους και της κυτταρίτιδας πριν από τη θεραπεία στη στοχευμένη περιοχή γίνεται αναισθησία και χορηγείται φωσφατιδυλοχολίνη / δεοξυχολικό οξύ. Στις εντοπισμένες περιοχές του λίπους πραγματοποιούνται συνεδρίες από 4 έως 8 θεραπειών κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Η ίδια η διαδικασία είναι ανώδυνη αλλά μπορεί να υπάρξει πόνος και πρήξιμο στην περιοχή της στόχευσης. Αυτή η φλεγμονώδης αντίδραση είναι απαραίτητη για να αποβάλει το λίπος, και στη συνέχεια να σφίξει το δέρμα. Ήπιοι μώλωπες μπορούν να εμφανιστούν.

Παρενέργειες

Οι μέγιστες επιδράσεις θα έχουν τελειώσει μετά από 3 μήνες. Εάν δεν θα έχετε επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείτε να πραγματοποιήσετε επιπλέον θεραπείες μείωσης σε περιοχές που επιθυμείτε.