Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Ρινοπλαστική (Εισαγωγή)

Η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που λύνει τα ιατρικά προβλήματα, όπως είναι η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος ή για να βελτιώσει των χαρακτηριστικα της μύτης. Επομένως, με την σύγχρονη ρινοπλαστική δεν αντιμετωπίζεται μόνο το αισθητικό κομμάτι αλλά και το λειτουργικό (σωστή ρινική αναπνοή). Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση χαμηλού κινδύνου, εξαιρετικά δημοφιλής στις μέρες μας, προορίζεται για κάθε ηλικία αλλά ίσως να είναι η δυσκολότερη από όλες τις πλαστικές επεμβάσεις.  

Σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετρία που παρατηρείται στο πρόσωπο. Για να πετύχουμε την συμμετρία, χωρίζουμε το πρόσωπο σε τρία τριτημόρια, όπου η μύτη βρίσκεται στο μέσο. Το πρώτο τριτημόριο είναι από τη γραμμή των μαλλιών στο άνω μέρος του μετώπου, μέχρι τη γραμμή ανάμεσα στα φρύδια, η οποία είναι η ρίζα της μύτης. Το δεύτερο, από αυτή τη γραμμή έως το κατώτερο μέρος της μύτης, ενώ το τρίτο αποτελεί το κατώτερο μέρος της μύτης και καταλήγει στο πιγούνι.

 Άλλος τρόπος για να πετύχουμε την συμμετρία είναι να χωρίσουμε κάθετα το πρόσωπο σε πέντε τμήματα. Τα τρία από τα πέντε τμήματα πρέπει να είναι ίσα μεταξύ τους. Το μεσαίο τμήμα αποτελεί το πλάτος της μύτης και σχηματίζεται από δύο παράλληλες κάθετες που περνούν από την εσωτερική γωνία των ματιών. Τα δύο πλαϊνά μέρη αποτελούνται από παράλληλες κάθετες που περνούν από την έσω και έξω γωνία των ματιών.

Παίρνουμε τις αναλογίες που πρέπει να έχει η ιδανική μύτη, μελετώντας το προφίλ του προσώπου από τις διάφορες γωνίες που σχηματίζονται. Επομένως, οι ιδανικές αναλογίες είναι η ρινομετωπιαία γωνία των 115-130º, η ρινοπροσωπική γωνία των 30-40º, η ρινοπωγωνική γωνία των 120-132º και η πωγωνοκρανιακή γωνία 80-95º.


Είναι κατανοητό πως δεν γίνεται όλα τα πρόσωπα να έχουν την ίδια ιδανική μύτη. Για αυτό το λόγο αφενός πρέπει να προηγείται μελέτη της μύτης του υποψήφιου λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες αρμονίας και συμμετρίας και αφετέρου πρέπει να προτείνονται ρεαλιστικές λύσεις. 

Γι’ αυτό λοιπόν, εάν σκέφτεστε να αλλάξετε την μύτη σας αλλά ακόμη δεν έχετε ιδέα πως θα φαίνεται και αν θα ταιριάζει στην εμφάνιση σας μπορείτε χωρίς καμία χρέωση να μου στείλετε τριών ειδών φωτογραφίες του προσώπου σας, μπροστινές (ανφάς, προφίλ), πλαϊνές και από κάτω και θα σας στείλω μια προσεγγιστική μορφή της μύτης σας μετά την ρινοπλαστική, την πραγματική προέκταση της ανατομικής σας δομής και των χαρακτηριστικών της μύτης σας που ταιριάζουν αρμονικά στο πρόσωπο σας .

Προτού προχωρήσουμε θα πρέπει να είστε  καλά ενημερωμένοι για όλα τα χαρακτηριστικά της μύτης, προκειμένου να πάρετε την σωστή απόφαση.
Διαφορετικές τεχνικές:

Η ρινοπλαστική χωρίζεται σε δύο σημαντικές κατηγορίες, την χειρουργική και την μη χειρουργική.

Η πρώτη και η πιο δημοφιλής περιλαμβάνει τις τομές, προκειμένου να διαμορφωθεί τη μύτη,  ενώ η δεύτερη είναι μη επεμβατική και βασίζεται σε ενέσεις και το treadlift. 


 Ανατομία της μύτης