Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Ωτοπλαστική

Αισθητική Χειρουργική Ωτός (Ωτοπλαστική)

Επίσης γνωστή ως ωτοπλαστική, η αισθητική χειρουργική στα αυτιά μπορεί να βελτιώσει το σχήμα, τη θέση ή την αναλογία του αυτιού. Μπορεί επίσης να διορθώσει ένα ελάττωμα στη δομή του αυτιού, το οποίο υπήρχε εκ γενετής, όπως τα υπερβολικά μεγάλα αυτιά, τα πεταχτά αυτιά ή τα παραμορφωμένα αυτιά από τραυματισμό. Μπορεί επίσης να βελτιώσει το σχήμα των αυτιών, το οποίο αλλάζει με την ανάπτυξη.

πεταχτά αυτιά κόστος

Φυσιολογική ανατομία αυτιού

Οι παραμορφώσεις του αυτιού μπορεί να αναπτυχθούν δευτερογενώς σε συγγενή δυσπλασία, τραύμα, σχηματισμό χηλοειδούς ή καρκίνο του δέρματος. 

Η ανακατασκευή του αυτιού είναι μια τρομερή πρόκληση λόγω της μοναδικής ανατομίας του. Το αυτί εκτίθεται σε κίνδυνο λόγω του λεπτότατου σχήματος χόνδρου, λεπτού δέρματος στο άνω αυτί και λεπτών μαλακών ιστών στο λόβιο. Οι λεπτές καμπύλες του αυτιού απαιτούν ανατομικές γνώσεις, χειρουργική δεξιότητα και την καλλιτεχνική ικανότητα.

Αισθητική Χειρουργική Ωτός (Ωτοπλαστική)

Η αισθητική πλαστική επέμβαση στα πεταχτά αυτιά (αφεστώτα ώτα) παρουσιάζεται ως μια ξεχωριστή κατηγορία - ωτοπλαστικής.

Με την σχετικά καινούρια τεχνική μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φυσικό σχήμα στα πεταχτά αυτιά, φέρνοντας ισορροπία και αναλογία στα αυτιά και το πρόσωπο. Διόρθωση ακόμα και μικρών παραμορφώσεων μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που πρέπει να γίνεται μόνο στην αίθουσα χειρουργείου σε πλήρη αποστείρωση. Η γενική αναισθησία συνιστάται για μικρά παιδιά. Για τα μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθησία με νάρκωση ή μέθη.

Η χειρουργική επέμβαση στα αυτιά συνήθως διαρκεί περίπου δύο με τρεις ώρες, αν και οι περίπλοκες επεμβάσεις μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο. Η εφαρμοζόμενη τεχνική θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα.

                                                     Πριν:                                                                 Μετά:

                                                   πεταχτά αυτιάκόστος

Βήματα στην Χειρουργική Ωτοπλαστική:

Διαβάστε μια γενική περιγραφή των σταδίων της ωτοπλαστικής. Θυμηθείτε ότι οι ατομικές ανάγκες και τα χαρακτηριστικά κάθε ασθενούς διαφέρουν και συζητούνται πάντα πριν από την εγχείρηση.

1.    Σχεδιασμός της επέμβασης στην αίθουσα χειρουργείου

πεταχτά αυτιά κόστος | Παύλος Τσολαρίδης, M.D.

πεταχτά αυτιά | Παύλος Τσολαρίδης, M.D.

2.    Η επέμβαση αρχίζει με τοπική αναισθησία για πρόληψη πόνου και αιμορραγίας με μια τομή ακριβώς πίσω από το αυτί, στη φυσική πτυχή.

ωτοπλαστική

3.    Στο επόμενο στάδιο ο χειρουργός αφαιρεί την απαραίτητη ποσότητα χόνδρου και δέρματος που απαιτείται για να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα.

ωτοπλαστική | Παύλος Τσολαρίδης, M.D.

4.    Σε ορισμένες περιπτώσεις ο χειρουργός μειώνει τον χόνδρο σε μια πιο επιθυμητή μορφή και ύστερα ο χόνδρος του πτερύγιου ωτός στερεώνεται με μόνιμα ράμματα για το ιδανικό αποτέλεσμα.

κόστος πεταχτά αυτιά

5.    Σε κάποιες περιπτώσεις ο χόνδρος δεν αφαιρείται καθόλου, αλλά γίνεται μικρή δίπλωση χρησιμοποιώντας ράμματα για να κρατήσει τον χόνδρο μόνιμα στη θέση του και για να αποκτήσει το αυτί σας φυσικό σχήμα. 

Αφαιρείται το δέρμα και χρησιμοποιούνται τα ράμματα για να διπλώσει ο χόνδρος στον εαυτό του και για να αναμορφωθεί το αυτί χωρίς την αφαίρεση χόνδρου (συνήθως στα πεταχτά αυτιά).

6.    Κατά την μετά γλυπτική του χόνδρου στο επιθυμητό σχήμα, ο χειρουργός εφαρμόζει ράμματα στο δέρμα το αυτιού έως ότου επουλωθούν.

7.    Στο τέλος της επέμβασης μπαίνει ένας περίδεσμος στο κεφάλι για πρόληψη του οιδήματος και αιμορραγίας μετά το χειρουργείο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η χειρουργική επέμβαση στο αυτί θα αφήσει μια αμυδρή ουλή στο πίσω μέρος του αυτιού που θα εξασθενίσει με το χρόνο. Ακόμα και όταν μόνο το ένα αυτί φαίνεται να προεξέχει, η χειρουργική επέμβαση γίνεται συνήθως και στα δύο αυτιά για καλύτερη ισορροπία.

Σε σπάνιες περιπτώσεις σε εκ γενετής απουσία αυτιών (απλασία) χρησιμοποιείται χόνδρος από το πλευρό για να αναδημιουργήσει ένα φυσικό αυτί. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως επισκευή μικρωτίας  — Ανάπλαση πτερυγίου ωτός - μικρωτία. Σε παλαιστές ή πυγμάχους που αναπτύσσουν  αυτιά με παραμορφωμένο σχήμα, χρησιμοποιούμε το ξύρισμα χόνδρου και τεχνικές μοσχεύματος για να αποκαταστήσουμε τις κανονικές καμπύλες.


Οι ασθενείς που αναπτύσσουν χηλοειδή παραμόρφωση του αυτιού μπορεί να βοηθηθούν με την αφαίρεση των χηλοειδών και σχολαστική επισκευή. Ανασυγκρότηση αυτιού μετά την αφαίρεση του καρκίνου του δέρματος είναι προσαρμοσμένη στο συγκεκριμένο ελάττωμα.


Οδηγίες:

•    Ζητήστε από κάποιον να σας οδηγήσει στο σπίτι μετά την επέμβαση και να σας βοηθήσει για 1-2 ημέρες.
•    Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή.
•    Κάντε λήψη αντιβιοτικών σύμφωνα με τις οδηγίες.
Φάτε γιαούρτι για την ελαχιστοποίηση παρενέργειας του εντέρου.
•    Μπορεί να σας συνταγογραφηθούν δισκία στεροειδών για την ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού οιδήματος. Λάβετε τα σύμφωνα με τις οδηγίες που περιέχονται στο πακέτο. Σημειώστε ότι τα στεροειδή μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε ανήσυχοι. Αυτή είναι μια κοινή παρενέργεια.
•    Η μειωμένη δραστηριότητα μπορεί να επιφέρει την δυσκοιλιότητα. Προσθέστε περισσότερα ωμά φρούτα στη διατροφή σας και αυξήστε την κατανάλωση υγρών.
•    Πάρτε αναλγητικά φάρμακα όπως προβλέπεται. Μην πάρετε ασπιρίνη ή τυχόν άλλα προϊόντα που περιέχουν ασπιρίνη.
•    Μην πίνετε αλκοόλ όταν λαμβάνετε παυσίπονα.
•    Ακόμα και όταν δεν λαμβάνετε παυσίπονα δεν πρέπει να καταναλώνετε αλκοόλ για 3 εβδομάδες.
•    Να λαμβάνετε βιταμίνες με σίδηρο.
•    Μην καπνίζετε, το κάπνισμα καθυστερεί την θεραπεία και αυξάνει τον κίνδυνο των επιπλοκών.

Το κόστος της κάθε επέμβασης εξαρτάται από πολλούς  παράγοντες (δίαβαστε αναλυτικά για τη τιμή επέμβασης).

Παρακαλώ επικοινωνήστε με το ιατρείο μας για να κλείσετε ραντεβού για την πρώτη εξέταση και για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το κόστος από κοντά.