Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×

 Η Silhouette Soft θεραπεία είναι μια αισθητική μικροεπέμβαση που ανυψώνει και ευθυγραμμίζει την χαλάρωση των ιστών, καθώς αποτελεί φαινόμενο διπλής δράσης με άμεση επανατοποθέτηση του ιστού και βαθμιαία αναγέννηση του κολλαγόνου , χρησιμοποιώντας απορροφήσιμα «νήματα». Αυτή η διαδικασία βοηθά στην διόρθωση των κρεμασμένων μάγουλων, στην ανύψωση των φρυδιών, στην διόρθωση της γραμμής της μαριονέτας (στην εξωτερική γωνία των χειλιών), στην υποστήριξη του λαιμού και στην βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Πώς λειτουργεί:

Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού των ειδικά σχεδιασμένων μαλακών ακίδων και νημάτων (ανάμεσά τους υπάρχουν μικροί κώνοι από πολυγαλακτικό οξύ, ουσία που διεγείρει τους ινοβλάστες στην παραγωγή νέου κολλαγόνου), οι ιστοί μετά από τοποθέτηση Silhouette Soft ενεργούν για να συγκρατήσουν τα νήματα στη θέση τους χωρίς ορατά σημάδια. Για την τοποθέτηση τους στο πρόσωπο ο χειρούργος κάνει μια μικρή διάνοιξη με βελόνι (1-2χλ) κοντά στο αυτί και προωθεί τα νήματα κατά μήκος του ήδη σημειωμένου περιγράμματος προς το πηγούνι και την γραμμή του σαγονιού, δημιουργώντας έτσι ένα σταθερό στήριγμα για τους υποκείμενους ιστούς χωρίς να προκαλεί πρόσθετα τραύματα.

Σε γενικές γραμμές, οι καλύτεροι υποψήφιοι για τη διαδικασία αυτή είναι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες από τριάντα έως εξήντα, οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν είναι σε θέση να έχουν ένα παραδοσιακό λίφτινγκ αλλά επιθυμούν μια πιο νεανική εμφάνιση. Η διαδικασία είναι ασφαλής και αποτελεσματική όταν εκτελείται από έναν γιατρό ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε αυτά τα είδη των διαδικασιών.

 Η καταπολέμηση των επιπτώσεων της γήρανσης, της αποκατάστασης ομαλότερου και πιο ήπιου δέρματος, αλλά και ενός πιο σφριγηλού προσώπου. Η διαδικασία Silhouette Soft ® συνδυάζει δύο αποτελέσματα: ανύψωση και αναγέννηση

  • Η επίδραση είναι άμεση και διακριτική, όπως είναι το αποτέλεσμα της συμπίεσης και της ανύψωσης των ιστών κατά τη στιγμή προσαρμογής του ράμματος. Μετά την τοποθέτηση της ραφής ο γιατρός εφαρμόζει ελαφρά πίεση στην περιοχή της θεραπείας. Με τον τρόπο αυτό ο γιατρός αναμορφώνει την επιφάνεια του δέρματος και την καθιστά εμφανώς ομαλότερη.
  • Η αναγεννητική επίδραση είναι βαθμιαία και φυσική: το πολυγαλακτικό οξύ (PLA), το κύριο συστατικό του περιγράμματος Soft ® είναι ένα φυσικό πολυμερές γνωστό στον ιατρικό τομέα για πολλά χρόνια (κλωστή ραφής, ορθοπεδικές καρφίτσες, βίδες και καρφιά στα κατάγματα οστών είναι όλα κατασκευασμένα από PLA). Επειδή το προϊόν αυτό είναι ιδιαίτερα βιοσυμβατό με το ανθρώπινο σώμα και επίσης πλήρως βιοδιασπώμενο, έχουν αναπτυχθεί οι εν λόγω εφαρμογές. Μόλις το ράμμα εφαρμόζεται, το PLA διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η δράση αυτή η οποία συνεχίζεται με την πάροδο του χρόνου βοηθά στην αύξηση του όγκου των χαλαρών περιοχών και αποκαθιστά την συμμετρικότητα του πρόσωπο (ή άλλο μέρος του σώματος) βαθμιαία και απόλυτα φυσικά.

 Η Silhouette Soft ® συνιστάται για τους άνδρες και τις γυναίκες από 30 ετών και άνω, οι οποίοι προσπαθούν να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τα σημάδια της γήρανσης και δεν θέλουν καμία βαριά επεμβατική θεραπεία αλλά ψάχνουν για πραγματικά και φυσικά αποτελέσματα.

 Η Silhouette Soft θεραπεία ® είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος – η δοκιμή για αλλεργικές αντιδράσεις ήταν αρνητική σε κλινικές μελέτες. Μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία για την αναμόρφωση ή την ανύψωση του περιγράμματος του προσώπου, των κάτω σιαγώνων, στο μάγουλο ή / και στα ζυγωματικά, στα φρύδια και στο λαιμό.

Πληροφορίες για θεραπεία:

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Περιστασιακά χρησιμοποιείται ενδοφλέβια καταστολή για να προσθέσει άνεση στους ασθενείς ή να βοηθήσει στις επιπλέον διαδικασίες, όπου εμφυτεύονται περισσότερα από 4 θέματα. Μια τυπική διαδικασία (2-4 Silhouette Soft τουλάχιστον ανά πλευρά), διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά.

Όταν εμφυτεύονται περισσότερα από 6 θέματα, η παρακολούθηση και η καταστολή είναι υποχρεωτική. Δεν απαιτείται νοσηλεία, ωστόσο ο ασθενής παραμένει υπό παρακολούθηση για 1 ή 2 ώρες μετά την επέμβαση πριν πάει στο σπίτι.

Μετά τη θεραπεία

Τα κρύα επιθέματα πάγου συνιστώνται για τις 2 πρώτες ώρες μετά την επέμβαση. Μερικές φορές ο πόνος που εκδηλώνεται μπορεί να αντιμετωπιστεί με στοματικό αναλγητικό. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες και οίδημα.

Silhouette Soft ™ Sutures είναι κατασκευασμένα από Λακτίδιο Glicolide 82-18 και πολυγαλακτικό οξύ με τους αμφίδρομους κώνους. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν εγκριθεί για την ευρωπαϊκή αγορά με πιστοποίηση CE 0499. Είναι εντελώς απορροφήσιμα, χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές, όπως η μετανάστευση ή η προεξοχή, ως εκ τούτου προσφέρουν άμεσα και πιο διαρκή αποτελέσματα.

Οι Silhouette Soft θέματα ™ σχεδιάστηκαν με κώνους σε αντίθεση με ακίδες για ένα «ήπια» αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Η Silhouette Soft ™ βελτιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως τα μάγουλα και το πηγούνι και επαναφέρει τον όγκο για μια πιο νεανική εμφάνιση. Αυτή η θεραπεία είναι μια γρήγορη διαδικασία 30 λεπτών.

Είναι επίσης ένα άριστο συμπλήρωμα σε άλλες καλλυντικές θεραπείες, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα fillers. Τα ορατά αισθητικά οφέλη μιας Silhouette Soft ™ θεραπείας συνήθως διαρκούν για χρονικό διάστημα 12 έως 18 μηνών.

 Η Silhouette Soft ™ είναι μια φυσική ουσία που εξουδετερώνει την απώλεια του όγκου, η οποία συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος. Η διαδικασία είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος – η αλλεργική αντίδραση στις δοκιμές ήταν αρνητική κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών.