Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Μεταμόσχευση φρυδιών

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συμμετρίας του προσώπου αλλά και της εκφραστικότητας είναι τα φρύδια που πλαισιώνουν τα μάτια και τονίζουν τη φυσική τους ομορφιά.

Σε κάθε μεταμόσχευση φρυδιών (Αποκατάσταση φρυδιών) σχεδιάζουμε και σμιλεύουμε το σχήμα των φρυδιών που προσθέτει διάσταση, γοητεία και λάμψη στο πρόσωπό, δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή συμμετρία και αναλογία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Οι καλές αναλογίες των φρυδιών δίνουν μεγαλύτερο βάθος στην έκφραση, φωτίζουν τα μάτια και ανασηκώνουν το πρόσωπό, παρέχοντας μια πιο φυσική εμφάνιση. Η χειρουργική ακρίβεια και η επιδεξιότητα είναι απαραίτητα για την δημιουργία της οξείας γωνίας έτσι ώστε τα μαλλιά να εξέρχονται από το δέρμα με λεπτές αλλαγές κατεύθυνσης καθώς το φρύδι κινείται πλευρικά κατά μήκος του προσώπου. Εκτός από τη χειρουργική δεξιότητα, η τέχνη και η ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία των κατάλληλων διαστάσεων του σχήματος και του τόξου των φρυδιών.

O χειρουργός πραγματοποιεί την μεταμόσχευση των τριχών των φρυδιών με την τεχνική FUE. Η διαδικασία ξεκινάει με τον σχεδιασμό του σχήματος των φρυδιών με έναν ειδικό μαρκαδόρο. Ο χειρούργος συνεργάζεται μαζί σας καθ’ όλη την διαδικασία του σχεδιασμού έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα προκειμένου να ταιριάζει το επιθυμητό σχήμα με το πρόσωπο σας.

Διαδικασία και αποτελέσματα

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης των φρυδιών με την μέθοδο FUE,  ξεκινά με την προετοιμασία της δότριας περιοχής η οποία βρίσκεται στην ινιακή περιοχή της κεφαλής.

Τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται προσεκτικά και διακριτικά από την δότρια περιοχή, χωρίς σημάδια και ουλές ένα ένα και αφού ταξινομηθούν στη συνέχεια μεταμοσχεύονται στην επιθυμητή περιοχή. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και πολλοί είναι αυτοί που κοιμούνται άνετα κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Η μεταμόσχευση που εκτελείται περιλαμβάνει την τοποθέτηση από  50 έως 350 τριχοθυλάκιων  σε κάθε φρύδι, ανάλογα  με το επιθυμητό μέγεθος,την πυκνότητα και τις επιθυμίες του προσώπου.

Η διαδικασία διαρκεί 2 έως 4 ώρες και είναι ουσιαστικά ανώδυνη, όπως είναι και η περίοδος ανάρρωσης.

Τα ζωντανά τριχοθυλάκια στην συνέχεια μεταμοσχεύονται στην περιοχή των φρυδιών. Σε αυτό το σημείο η εισαγωγή γίνεται με απόλυτη ακρίβεια ακολουθώντας την φυσική φορά των τριχών προκειμένου να επιτευχθεί ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς κανένας να μπορεί να καταλάβει ότι κάποιος μπορεί να έχει υποβληθεί στην διαδικασία.. Πρόκειται για μια εξαιρετικά λεπτεπίλεπτη διαδικασία που απαιτεί όχι μόνο ένα σταθερό χέρι αλλά και ένα καλλιτεχνικό μάτι.

Τις πρώτες δυο με τέσσερεις ημέρες μετά τη μεταμόσχευση, εμφανίζονται οι μικροσκοπικές κρούστες γύρω από κάθε μεταμοσχευμένη τρίχα. Ύστερα από τρείς έως πέντε ημέρες, εκτός από κάποια περιστασιακή ήπια ερυθρότητα που υποχωρεί την πρώτη εβδομάδα, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες χωρίς κανένα σημάδι που να προδίδει την μεταμόσχευση.

Όπως και κατά τις παραδοσιακές διαδικασίες μεταμόσχευση τριχών, οι νέες μεταμοσχευμένες τρίχες αρχικά πέφτουν και εν συνεχεία αρχίζει εκ νέου η φύτρωση μετά τους πρώτους 3 με 6 μήνες.

Τα μεταμοσχευμένα φρύδια χρειάζονται περιποίηση και συντήρηση καθώς είναι τρίχες του τριχωτού της κεφαλής που μεγαλώνουν πιο γρήγορα από ότι οι κανονικές τρίχες των φρυδιών σας. Παρέχουμε στους ασθενείς μας ένα κιτ περιποίησης των φρυδιών για την αποκατάσταση των φρυδιών και συστήσουμε την συνεχιζόμενη φροντίδα αποκατάστασης των φρυδιών τους. 

Τα αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και θα δείτε κάποιες άμεσες διαφορές με ένα νέο περίγραμμα. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται κατά κανόνα εντός 12 μηνών με την πρότυπη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE. Για την μεταμόσχευση των τριχών στα φρύδια το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο χρονικό διάστημα, παρόλο αυτά εξακολουθεί να απαιτεί αρκετούς μήνες.

Τα μαλλιά μεγαλώνουν σε 3 στάδια, επομένως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας ,για την προσωρινη πτώση των τριχών αμέσως μετά την μεταμόσχευση καθόσων ο θύλακας θα δώσει εκ νέου την νέα τρίχα.. Η ανάπτυξη της τρίχας ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων καθώς οι μεταμοσχευμένες τρίχες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, όπως ακριβώς και στην δότρια περιοχή, επομένως θα πρέπει να τις κόψετε προκειμένου να επιτευχθεί και να διατηρηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σπάνιο στους ασθενείς, ενώ οι περισσότεροι εφαρμόζουν το μάδημα και το ξύρισμα κάποιου μέρος του σώματός τους τακτικά.

Το makeover των φρυδιών προκαλεί μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση και στην αυτοπεποίθηση σας. Κλείστε ένα ραντεβού για να συμβουλευτείτε σχετικά με την αποκατάσταση των φρυδιών σας.

Χρόνος αποκατάστασης.

Σε αντίθεση με τις άλλες μεθόδους όπως η τεχνική FUT, που αφήνει μια σημαντικά ορατή ουλή (ιδιαίτερα εμφανής με την κοντή τρίχα) στη δότρια περιοχή και απαιτεί ιδιαίτερη περεταίρω φροντίδα, η μέθοδος FUE  μεταμόσχευσης μαλλιών δεν αφήνει  ουλές και απαιτεί ελάχιστη μετέπειτα παρακολούθηση.

Μερικές μετεγχειριτικές οδηγίες που πρέπει κανείς να ακολουθήσει είναι η αποφυγή  άσκησης για 1 εβδομάδα, μετά την επέμβαση και η έναρξη μινοξυδίλης μετά της πρώτες 10 ημέρες. Θα λάβετε τον πλήρη οδηγό για μετέπειτα παρακολούθηση στο ιατρείο μας και την υποστήριξή μας στην περίπτωση που θα έχετε απορίες ή χρειάζεστε βοήθεια.

Όπως και κατά την μεταμόσχευση των μαλλιών στην αποκατάσταση των φρυδιών, το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της τριχοφυΐας του προσώπου είναι η συλλογή των ζωντανών θυλακίων από την δότρια περιοχή που συνήθως είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπου τα ζωντανά τριχοθυλάκια είναι άφθονα.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική αποκατάστασης της τριχοφυΐας στο πρόσωπό σας, αυτό θα επανέλθει στην κανονική εμφάνιση του. Επιπλέον, οι πρόσφατα μεταμοσχευμένες  τρίχες θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν όπως ακριβώς θα μεγάλωναν οι τρίχες σε εκείνη την περιοχή.

Ένα ραντεβού μαζί μας θα σας επιβεβαιώσει πως είναι δυνατόν να αποκαταστήσετε το πρόβλημά σας καθώς κατανοούμε τις επιθυμίες σας. 

Μεταμόσχευση φρυδιών: Το κόστος μεταμόσχευσης φρυδιών εξαρτάται από το αν απαιτείται επέμβαση μόνο στο ένα ή και στα δύο φρύδια, καθώς και από το βαθμό αραίωσης των τριχών ο οποίος σε κάθε ασθενή είναι διαφορετικός.