Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×

Στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική τελευταία χρόνια  αναπτύσσονται νέες μικροτρατραυματικές και ελάχιστα επεμβατικές επεμβάσεις.

Μια από αυτές είναι η κλειστή ωτοπλαστική. Αυτή η καινούρια μέθοδος επιτρέπει τη διόρθωση του ωτικού πτερυγίου χωρίς τομές, χωρίς αφαίρεση ραμμάτων με αποτέλεσμα την απουσία μετεγχειρητικών ουλών. Η κλειστή ωτοπλαστική, δυστυχώς, δεν είναι αποτελεσματική σε όλες τις περιπτώσεις με πεταχτά αυτιά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο 80% των περιπτώσεων.

Στα περισσότερα άτομα με εμφανή πεταχτά αυτιά το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο. Η νέα τεχνική ωτοπλαστικής χωρίς τομές περιλαμβάνει μόνο ράμματα που εφαρμόζονται στο πίσω μέρος του αυτιού και εκτελείται με τοπική αναισθησία σε 30 λεπτά. 

Αυτή η απλή και ασφαλής διαδικασία αποτελεί μια από τις επιλογές μεταξύ των άλλων τεχνικών, καθώς μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως μετά τη διαδικασία. Είναι μια πραγματικά ασφαλής διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για τομή δέρματος ή γενική αναισθησία. Μπορεί να εκτελεστεί και στα παιδιά με ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι τα πεταχτά αυτιά συνδέονται με χαμηλή αυτοεκτίμηση στα παιδιά γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την σωστή ψυχολογική τους ανάπτυξη.

Γιατί πρέπει να διαλέξω "κλειστή" ωτοπλαστική;

Εάν έχετε αφεστώτα ώτα και δεν είστε ευχαριστημένος με την εμφάνιση των αυτιών σας, τότε μπορείτε να είστε κατάλληλος υποψήφιος για κλειστή ωτοπλαστική. Ο κύριος παράγοντας που καθορίζει εάν είστε κατάλληλος για την ωτοπλαστική χωρίς τομή σε σύγκριση με την κλασσική ωτοπλαστική είναι η ύπαρξη ανθέλικας στο αυτί σας

 

Προετοιμασία:

Η χειρουργική επέμβαση "Ωτοπλαστική χωρίς τομή" εκτελείται με τοπική αναισθησία και είναι μια σχετικά γρήγορη διαδικασία σχεδόν 30 λεπτών. Όπως και σε άλλες επεμβάσεις θα χρειαστεί να κάνετε έναν κλασικό προεγχειρητικό έλεγχο. Σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης θα είστε ξύπνιος, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί και μέθη για μερικά λεπτά.

Ανάρρωση και αποτελέσματα:

Μετά την διαδικασία θα έχετε ελαστικό επίδεσμο και στη πορεία θα φορέσετε τον ειδικό νάρθηκα για 3-4 εβδομάδες. Μπορείτε να συνεχίσετε την καθημερινή σας εργασία αμέσως μετά την επέμβαση. Μπορείτε να δείτε τη διαφορά αμέσως μετά το χειρουργείο.

Πορεία της κλειστής ωτοπλαστικής;

Η ωτοπλαστική χωρίς τομές βασίζεται στην κλειστή αναδίπλωση του ωτικού χόνδρου με μια βελόνα (για να τον εξασθενήσει) και στη συνέχεια το πέρασμα πολλαπλών ραμμάτων κάτω από το δέρμα χρησιμοποιώντας τα ίδια σημεία εισόδου και εξόδου.

Όπως και στη κλασική ωτοπλαστική τα αυτιά σας θα έχουν οιδήματα και μώλωπες περίπου για 10 ημέρες. Και στην πρώτη φάση της κλειστής ωτοπλαστικής είναι πιθανό ότι τα αυτιά θα είναι λίγο αλλοιωμένα λόγω του οιδήματος έτσι ώστε να μη βλέπετε το πραγματική τελική εμφάνιση.

Σε 10-15 ημέρες θα έχετε μια καλή εικόνα αλλά θα είναι σημαντικό να ξέρετε ότι τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθεί σε 3 μήνες. Μόνο σ’ αυτό το σημείο τα αυτιά θα έχουν την τελική τους μορφή και θα είστε σε καλύτερη θέση για να αξιολογήσετε το αποτέλεσμα.


Πλεονεκτήματα :
  • Μόνο τοπική αναισθησία (χωρίς γενική αναισθησία)
  • Εύκολο στην εφαρμογή
  • Πολύ γρήγορος χρόνος αποκατάστασης
  • Χωρίς ραφές
  • Δεν υπάρχουν ουλές
  • Επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες την επόμενη μέρα
  • Αυτή η ατραυματική διαδικασία σε μικρό χρονικό διάστημα επιτρέπει πάλι μικρές διορθώσεις σε τυχών επιπλοκές.
Παρακαλώ επικοινωνήστε με το ιατρείο μας για να κλείσετε ραντεβού για την πρώτη εξέταση
και για να μπορέσουμε να συζητήσουμε το κόστος επέμβασης από κοντά.