Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Ενδοσκοπική κογχοπλαστική

Ενδοσκοπική κογχοπλαστική (Συρρίκνωση κάτω ρινικών κογχών):

Υπάρχουν τρεις ρινικές κόγχες (κάτω, μέση και άνω) σε κάθε πλευρά της μύτης, και η δουλειά τους είναι να καθαρίζουν και να υγραίνουν τον αέρα καθώς κινείται από τη μύτη σας στους πνεύμονές σας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με υπερτροφία κογχών.

Στόχοι της χειρουργικής:

Η επέμβαση κογχών μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα της ρινικής απόφραξης, μειώνοντας το μέγεθος κογχών και μειώνοντας έτσι την αντίσταση των αεραγωγών, διατηρώντας παράλληλα τη φυσική λειτουργία των ρινικών κογχών. Αυτό θα βελτιώσει τη ρινική αναπνοή και μπορεί να μειώσει τις ρινικές εκκρίσεις.

        

Χειρουργική θεραπεία:

 Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με χειρουργική διαφραγματοπλαστική.

 Η ενδοσκοπική κογχοπλαστική κάτω ρινικών κογχών γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία.

Με την χρήση ενδοσκοπικής κάμερας με ψυχρό φωτισμό για τη βελτίωση της απεικόνισης προσφέρει μια μεγάλη μεγεθυμένη εικόνα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Yπό γενική αναισθησία κάνουμε μια τομή στην επένδυση του βλεννογόνου της κόγχης και αφαιρούμε προσεκτικά το υποκείμενο οστό του κογχών.

Πριν το χειρουργείο θα συζητήσούμε μαζί σας σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης που σας προτείνω ύστερα από την λήψη ιστορικού και παρακολούθηση ενδοσκοπικής εικόνας της μύτης σας.

Η μέθοδος της συρρίκνωσης των κάτω ρινικών κογχών εξαρτάται από ιατρικό ιστορικό, την γενική κατάσταση υγείας, την ηλικία, τον βαθμό υπερτροφίας, τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας, τον τύπο αναισθησίας κτλ!!!

Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα microdebrider για ενδοσκοπική μείωση των ιστών των κάτω ρινικών κογχών.

Εναλλακτικά, μπορούμε να διαλέξουμε τον καυτηριασμό με ραδιοσυχνότητες με πολύ καλά αποτελέσματα.

Επιπλοκές:

Επιπλοκές που σχετίζονται με την χειρουργική επέμβαση ενδοσκοπικής κογχοπλαστικής περιλαμβάνουν την αιμορραγία, την ξηρότητα βλεννογόνου και τις συμφύσεις.

Μετά από την επέμβαση θα παραλάβετε από μένα όλες τις οδηγίες και την φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα για την ανακούφιση ξηρότητας, πιο γρήγορη αποκατάσταση και αποφυγή επιπλοκών.

Βασικό! Το 50% της επιτυχίας μιας τέτοιας επέμβασης εξαρτάται από τον ίδιο τον ασθενή, εάν κάνει σωστή διαχείριση των οδηγιών που παραλαμβάνει μετά από το χειρουργείο.