Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - ΩΡΛ Χειρουργός
Παύλος Τσολαρίδης, M.D. - Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) / Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
× Κλείστε ραντεβού στα τηλέφωνα:211-01 94 618 ή 6945 77 30 77
×
Στα πλαίσια της αποφυγής και περιορισμού της μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2 (Κορωνοϊού) το ιατρείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο και μόνο με ραντεβού. Πραγματοποιείται συνεχής αερισμός του χώρου και απολύμανση των επιφανειών.

 Η ανόρθωση μετώπου ή browlift, είναι μια χειρουργική διαδικασία που μπορεί να αναζωογονήσει μια πτώση ή επένδυση στο μέτωπο, βοηθώντας σας να φαίνεστε λιγότερο θυμωμένος, λυπημένος ή κουρασμένος.

Διενεργείται σε κλινική της προτίμησής σας, χρησιμοποιώντας είτε παραδοσιακές (ανοιχτές) ή ελάχιστα επεμβατικές (ενδοσκοπικές) μεθόδους. Τα browlifts περιλαμβάνουν την αφαίρεση ή αλλοίωση των μυών πάνω από τα μάτια για πιο απαλές γραμμές και αύξηση στα φρύδια για μια πιο νεανική και αναζωογονημένη εμφάνιση. Η διαδικασία browlift πραγματοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες, όπως η βλεφαροπλαστική και το λίφτινγκ για να βελτιώσει την εμφάνιση των ματιών και σε άλλες περιοχές του προσώπου.

Τα browlifts γίνονται συνήθως σε ασθενείς ηλικίας 40-60 ετών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης. Όπως είναι το ανελαστικό δέρμα στο μέτωπο που προκαλείται από την επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα των μυών ή την κληρονομικότητα.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν θέλετε να κάνετε browlift, σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στις άκρες των ματιών σας πάνω από τα φρύδια. Στη συνέχεια τραβήξτε το δέρμα σας προς τα πάνω, ανυψώνοντας το μέτωπο. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το πως η επέμβαση θα σας κάνει να φαίνεστε.

Ανόρθωση μετώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν από δύο τρόπους: με τις συμβατικές μεθόδους, στην οποία η τομή είναι κρυμμένη κάτω από την γραμμή των μαλλιών (για ασθενείς με λέπτυνση ή υποχώρηση των μαλλιών, οι οποίοι είναι φαλακροί ή είχαν προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στην περιοχή, η τομή πιθανόν να μετακινηθεί σε λιγότερο εμφανές σημείο) ή με ένα τρόπο που χρησιμοποιεί ελάχιστα επεμβατικό ενδοσκόπιο, κατά τον οποίο μια μικροσκοπική κάμερα και τα όργανα εισάγονται μέσα σε λίγες μικρές τομές. Και οι δύο τεχνικές παράγουν παρόμοια αποτελέσματα, μια νεανική, πιο λεία εμφάνιση. Θα πρέπει να συζητήσετε με τον χειρουργό σας ποια επιλογή θα είναι καλύτερη για εσάς.

Για μια κλασική διαδικασία browlift:

Πρώτον, τα μαλλιά του ασθενούς συνδέονται με λαστιχάκια κοντά στο σημείο τομής. Στη συνέχεια ο χειρουργός κάνει μια στεφανιαία τομή πίσω από την γραμμή των μαλλιών, που εκτείνεται μεταξύ των αυτιών και σε όλη την κορυφή του μετώπου. Η τομή μπορεί να τοποθετηθεί πιο πίσω ή να γίνει σύμφωνα με τις αρθρώσεις των οστών του κρανίου για την ελαχιστοποίηση της προβολής σε ασθενείς με αραίωση των μαλλιών ή φαλάκρα. Στη συνέχεια, όταν το δέρμα μετώπου έχει αρθεί, αφαιρείται ο ιστός, οι μύες προσαρμόζονται και τα φρύδια μπορούν να αρθούν. Η περίσσεια του δέρματος στολίζεται και η τομή κλείνει με ράμματα ή κλιπ. Η θέση τομής πλένεται και αφαιρούνται τα λαστιχάκια. Μερικοί χειρουργοί προστατεύουν τα ράμματα με γάζα ή επιδέσμους.

Για μια ενδοσκοπική διαδικασία Eyebrow-lift:

Αφού τα μαλλιά είναι δεμένα όπως και με την κλασική διαδικασία, ο χειρουργός κάνει τρεις σύντομες τομές (λιγότερο από 3 εκ. σε μήκος) πίσω από την γραμμή των μαλλιών. Το ενδοσκόπιο τοποθετείται σε μία τομή, ώστε ο χειρουργός να παρακολουθεί κάτω από το δέρμα, χωρίς να χρειάζεται να κάνει μεγαλύτερη τομή, ενώ ανυψώνει το δέρμα και προσαρμόζει τους μυς μέσω των άλλων τομών. Όταν αρθούν τα φρύδια, θα ραφτούν ή θα βιδωθούν (προσωρινά) στη θέση τους. Η περιοχή πλένεται και αφαιρούνται τα λαστιχάκια. Μερικοί χειρουργοί προστατεύουν τα ράμματα με γάζα ή επιδέσμους.

Στην παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση οι ασθενείς μέσω του browlift μπορεί να εμφανίσουν κάποιο μούδιασμα και δυσφορία στο σημείο της τομής. Μετά το μούδιασμα μπορεί να ακολουθήσει κνησμός, ο οποίος θα υποχωρήσει εντός των έξι μηνών. Το κεφάλι μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο για δύο έως τρεις ημέρες μέχρι να μειωθεί το πρήξιμο. Οι επίδεσμοι αφαιρούνται σε μία έως δύο ημέρες, και τα ράμματα ή οι συνδετήρες σε δύο εβδομάδες. Μαλλιά κοντά στην τομή μπορεί να πέσουν ή να λεπτύνουν αλλά η φυσιολογική τους ανάπτυξη θα πρέπει να επιστρέψει μέσα σε λίγες εβδομάδες ή λίγους μήνες.

Στην ενδοσκοπική χειρουργική επέμβαση οι ασθενείς browlift μπορεί να εμφανίσουν κάποιο μούδιασμα, δυσφορία και πρήξιμο γύρω από τις τομές, αν και υπάρχει λιγότερη φαγούρα από ότι με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση. Τα ράμματα ή οι συνδετήρες αφαιρούνται σε μία εβδομάδα. Οι προσωρινές βίδες στερέωσης αφαιρούνται εντός των δύο εβδομάδων.

Και στις δύο περιπτώσεις θα είστε σε θέση να πλένετε τα μαλλιά σας μετά από μια ημέρα ή δύο και πολλοί ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία ή το σχολείο σε 7-10 ημέρες ή και λιγότερο. Πρήξιμο και μώλωπες θα πρέπει να υποχωρήσουν από την τρίτη εβδομάδα.